Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Karakter (1997)

Beoordeling 3.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 455 woorden
  • 29 november 2004
  • 41 keer beoordeeld
Cijfer 3.6
41 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Verwerkinsopdrachten film ‘Karakter’ 1. Jacob Willem heeft een slechte relatie met zijn vader, dat brengt allerlei problemen met zich mee. 2. a) Jaren 30
b)+ 2 uur, en ongeveer 30 jaar
c) tijdversnelling
d)flashbacks - eerst zie je momenten van ‘nu’ in de film( op bijv. het politiebureau) - daarna komen er flashbacks met er soms momenten van ‘nu’( zie hiervoor) erdoor. 3. Er werd bijvoorbeeld ‘moeder’ en ‘vader’ gezegd, dat word nu nog maar zelden gezegd. 4. a) Dat ze hem niet nodig hebben. b) toen wou hij wel contact met zijn vader. c) Dat ze hem niet nodig hebben. d) Ze schept hem eten op. 5. a) Ja
b) Vroeger was haar leven niet mooi, nu was haar leven een stuk mooier. 6. a) Op zijn onderhuurders. b) Hij laat zijn pand ontruimen zodat alle onderhuurders geen huis meer hadden. 7. a) Ondanks dat hij hard werkt, is niemand blij met zijn werk en daar komt ook nog een dat gedoe van zijn gezin bij. b) Ja, wat er gepland was gebeurde volgens hem ook, hoe dan ook. Voorbeeld: ‘Morgenvroeg wordt dit pand ontruimd, in naam der wet!’ 8. a) Hij laat zijn zoon met rust. b) ‘help me’ c) Hij had als het ware verloren van zijn zoon, hij vond het zielig voor zijn zoon dat hij zo’n erge vader was. Hij wou een betere vader worden, maar hij kon het niet en hij was al te laat. Eigenlijk ontvluchtte hij zijn plannen. 9. Omdat hij zijn testament ondertekende met ‘vader’, dat was de eerste keer dat hij het woord vader gebruikte. 10. a) Als het echt zijn grote liefde was, dan was zij belangrijker dan alles dus ook als zijn carrière. Dan had hij haar niet laten lopen. Ik denk dus dat het gewoon een tijdelijke relatie was als hij haar beter liet kennen. Maar daarentegen zou het ook heel goed kunnen dat hij dacht dat het toch niks zou worden, terwijl ze misschien wel voor elkaar waren bestemd. b) Verstand. Niks geen frutsels gewoon zoals het moet. 11. – Ik vond het een leuke, boeiende film. Dat kwam ook mede doordat ik in het begin nieuwsgierig werd omdat het eind eigenlijk al verteld was en daarom wou ik de rest ook snappen. Het was ook best wel een realistische film waar best wel veel emoties en gevoelens in werden getoond. Ondanks dat ik van Nederlandse films niet zo veel verwacht vind ik dat deze film wel wat meer aandacht in Nederland mag verdienen, het heeft niet voor niks een oscar gewonnen! - literair Het was een verhaal, niet echt een serie verhalen. De film zal eventueel vervolgt kunnen worden, maar omdat één belangrijk persoon (Dreverhaven) dood is, zijn bijna alle problemen in een keer opgelost dus wordt de film een stuk saaier.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Karakter (1997)"