Di-rect

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Biografie door een scholier
  • 1e klas havo | 364 woorden
  • 27 mei 2004
  • 31 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
31 keer beoordeeld

DI-RECT
Hoe het begonnen is
Di-rect heeft 4 band leden:
Tim Akkerman (23 jaar)
Jamie Westland (19 jaar) vriend van Aukje van Ginneke.
Frans van Zoest beter bekent als Spike (19 jaar)
Bas van Wageningen (21 jaar)

Tim werkte in een muziek winkel in Den Haag: Rock Palace.
Jamie kwam er vaak om drumstokken te halen.
En Spike heeft met een talentenjacht meegedaan.
Ze speelden toen allemaal in een andere band. Ze werden gevraagd door Dick Westland (de vader van Jamie) om een nieuw bandje op te zetten.
Er werd afgesproken om in een oefenruimte bij elkaar te komen om te kijken of het persoonlijk en muzikaal tussen hen zou klikken. Al gauw bleek dat ze allemaal van een totaal verschillende muziek hielden.

Ze gingen oefenen, Tim had niet goed geoefend en zei toen”Ik heb zelf een liedje geschreven het heette: ‘Just The Way I Do.
Ze besloten door te gaan met de band en gingen regelmatig repeteren. Totdat Spike een optreden had geregeld op het 25 jarige huwelijk van zijn ouders. Dat ging te gek dat ze meteen weer werden geboekt, Dick was bereid om betere spullen te kopen voor de band. De vriend van Jamie (Dennis) had een oefen ruimte voor Di-rect geregeld. En al na 4 maanden hadden ze een eigen demo opgenomen met zelfgeschreven liedjes. Er kwamen steeds meer fans bij. Er kwam een cd-release en radio 3FM’s Rob Stenders wilde daar echt bij zijn. De maandag erop draaide hij een liedje van hun demo en daarna werden we gebeld door 5 platen maatschappijen.

Dick had met artiesten manager Edwin Jansen gesproken en had hem een demo-exemplaar gegeven. En hij werd later hun manager. Via Edwin kwam Di-rect in gesprek met: Dennis en Dinand van Kane.

De naam Di-rect is bedacht door Bas! Ze zaten in café Greve in Den Haag waar ze een naam bedachten voor de band.
Ze hadden allemaal een suggestie achterop een bierviltje geschreven, Spike had Incrowd als optie, Jamie had Bad Outfit op zijn bierviltje geschreven, Bas had Direct verzonnen (zonder streepje) hij wilde meteen een site maken, maar toen bleek dat de internet domeinnaam al bezet was. Daarom hebben ze het streepje bedacht.

Voor meer informatie: surf naar www.di-rect.com

REACTIES

W.

W.

in dit verslach saat hoe spike, jamie,en tim bij elkaar komen maar ze zeggen niet hoet bas er bij komt maar ze zeggen wel weer dat hij de naam van de band heeft verzonnen.

17 jaar geleden

L.

L.

hoihoi!!!
ik heb geen commentaar eigenluk maar wel sin om ff iets te tiepuh! nouw dit wazzut!

greetz lilian

p.s.: DI-RECT RULEZZZ

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.