Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Slavernij

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 335 woorden
  • 26 oktober 2003
  • 88 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
88 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Slaven vervullen hun plicht als slaaf om bijv. hun staande schulden af te betalen. Die schulden staan bij hun baas een Planter. Hij heeft 2 plantages waarop idie slaaf werkt! De meeste slaven worden in Afrika verkocht aan kapiteins van schepen die hen dan naar suriname vervoeren met hun boot. Ze behandelen hen niet goed,ze worden in ruimtes onder de schepen op elkaar gepropt en dan ook nog eens aan de muur vast geketend,ze krijgen weinig water en brood en door die omstandigheden sterft er een op de vijf slaven onderweg! Ze worden naar suriname vervoerd en daar verkocht aan planters. Ik heb die tocht niet hoeven doorstaan,ik vervul mijn plicht een jaar om mijn schulden af te betalen en dan leef weer een gewoon leventje. Wij slaven hebben voor en nadelen aan de slavenhandel. Een voordeel is bijv. dat we zo onze schulden af kunnen betalen bij de planters,maar een andeel is bijv. dat we vaak dag en nacht heel hard moeten werken,maar na verloop van tijd wen je er wel aan. Als men aan ons slaven zou vragen wat wij van de slavernij vinden dan zou je van elk van ons ongeveer 't zelfde antwoord krijgen als je 't aan mij vraagt zou ik zeggen dat ik 't onnodig vind want de arbeid die wij slaven verrichten
kunnen onze bazen de planters ook wel maar als ik planter zou zijn zou ik ookw el slaven in dienst nemen want dat is

gewoon veel gemakkelijker. Daarom vind ik ook dat er een monument voor slavenhandel zou moeten komen en denk ik dat planters dat ook vinden want wij slaven zijn eigenlijk onnodig maar we zijn er toch. Als ik planter zou zijn zou ik denk ik ook wel voor een monument zijn want die slaven zijn er toch maar en ze doen wel mooi even al 't werk voor je,je moest je eens indenken dat er geen slaven zouden zijn dan zou je al 't werk zelf moeten doen!!!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.