Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

ZEP - Popcorn

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 510 woorden
  • 3 juni 2003
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
6 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Algemene gegevens
Titel: Pop Corn, van Ben Elton. Naam van het gezelschap: ZEP
Naam van de regisseur: Peter Pluymaekers
Hoofdrolspelers: Kees Boot, Lies Visschedijk, Bob Schwarze, Marcel Faber, Esther Roord, Wende Snijders en Nienke Romer. Plot: Het gaat over een omstreden filmregisseur in Hollywood, Bruce Delamitri (Marcel Faber)die eindelijk gewaardeerd word en een oscar krijgt. Hij gaat naar huis met zijn nieuwe date, model Brooke Daniels (Nienke Romer), waar hij wordt verrast door Amerika’s meest gevreesde
killerduo Wayne Hudson (Kees Boot) en zijn vriendin Scout (Lies Visschedijk). Er gebeurt van

alles, en op het laatst word de hele familie Delamitri gegijzeld door Wayne en Scout. Voor de tv
moet Bruce de schuld van alle moorden van Wayne en Scout op zich nemen en zeggen dat het
kwam door zijn films. Hij bedenkt een list en Scout en Wayne worden opgepakt. Thematiek: Hoeveel effect hebben geweld films op mensen? Toneelbeeld: Het decor: Saai, alleen een sofa en een metalen constructie. Heel modern en abstract. De belichting: Prima, ik heb er niet veel verstand van, maar ik heb niks verkeerds gezien. Een goed punt was dat ze het licht van een televisie zo goed na deden, dat je heel duidelijk zag dat ze tv zaten te kijken terwijl er helemaal geen tv in de beurt was. De kostuums: Goed, iedereen had een eigen stijl en de kleren die ze aan hadden paste er prima bij. De grime: Niet overdreven, het zag er heel natuurlijk uit, maar de gezichtsuitdrukkingen waren wel heel duidelijk. Muziek en/of geluidseffecten: Het effect van de muziek: Als er muziek gespeeld werd was het ter verduidelijking van het beeld, omdat het decor zeer abstract was. Nauwelijks als sfeer of als spanning. Geluidseffecten: Weer omdat het decor zeer abstract was waren geluidseffecten nodig om het beeld te verduidelijken. Personages: Belangrijkste personages: -Killersduo Wayne Hudson en Scout. Wayne Hudson is een echte agressieve maniak. Hij is wel de slimste van de twee. Zijn vriendin Scout is een echt dom blondje. -Familie Delamitri. Bruce, de vader, is een regisseur vol idealen, een echte artiest. Zijn pas van hem gescheiden vrouw, Farrah, is alleen uit op zijn geld en is een echte bitch. Dochter Velvet is een brutaal tienermeisje dat nergens in is geïnteresseerd. Relaties met elkaar: Bruce komt het killerduo tegen in zijn huis als hij thuiskomt. Wayne wil dat hij de schuld van hun daden op zich neemt. Sarrah is de pas gescheiden vrouw van Bruce. Zij komt midden in alle commotie binnen met hun dochter Velvet. Identificeren met: Met geen van allen. Recensie: Voorstelling als geheel: De voorstelling was goed. Alles ging zoals het moest en de spelers deden het goed. Wel vond ik het een slecht verhaal met een onduidelijke boodschap. Ook werd er teveel gevloekt voor het mooi. Ik zit daar helemaal niet mee, maar om de 5 seconden godverdomme is wel wat overdreven. Ook het decor was te abstract. Alles met elkaar vond ik het zeer matig. Nog een keer: Nee zeker niet. Ik vond het een slechte voorstelling en heb me zeer verveeld.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.