Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre (2002)

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 449 woorden
  • 17 juni 2003
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 5
29 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Documentatieformulier extensief luisteren
Ik heb deze opdracht alleen gedaan. Voorbereiding: Woordenboek erbij gepakt, papier voor aantekeningen en ik had de film al een keer gezien dus dat maakte het makkelijker te volgen. Ik heb gekeken / geluisterd naar: Asterix et Obelix Missie Cleopatra
Ik vond de volgende onderdelen moeilijk omdat: (denk aan tempo, bijgeluiden, moeilijkheid onderwerp e.d.) De volgende onderdelen vond ik om de volgende redenen moeilijk: De film was ondertiteld, dus als het niet te begrijpen was, konden we terugvallen op de Nederlandse vertaling. Op zich was dit natuurlijk niet bevorderlijk voor het volgen van het Frans in de film, maar goed. Er werd in de film heel snel gepraat, en af en toe werd er te veel door elkaar geroepen, waardoor het moeilijk was om te volgen. Het onderwerp was niet ingewikkeld en als de tekst niet te volgen was deden de beelden genoeg, dus de film was redelijk goed te volgen. De volgende onderdelen vond ik leuk, spraken mij wel aan : De film zelf was gewoon al grappig, vanwege de personages en het tijdperk waarin deze speelden. Wat ook grappig was, waren de gevechten die iedere keer plaatsvonden tussen de Romeinen en de Galliërs. Constant vlogen er mannetjes voorbij etc. Verder waren de grapjes wel wat moeilijk te volgen in het Frans, maar dat was ook niet zo belangrijk! Tijdsduur: ik heb 3 uur aan deze opdracht besteed. Caesar is op bezoek bij Cleopatra en dan sluiten de twee een weddenschap: Cleopatra zegt het grootste paleis voor Caesar binnen drie (!) maanden af te hebben. Als zij wint, zal Caesar in het openbaar toegeven dat de Egyptenaren sterker zijn dan de Romeinen. Cleopatra kiest Tekenis als architect en als hij het paleis binnen de gegeven tijd afheeft, wordt hij bedolven met goud. Echter, als hem dit niet lukt, dient hij als voer voor de krokodillen van Cleopatra. Tekenis ziet de opdracht niet zitten, maar gaat toch aan de slag. Dan denkt hij ineens aan iemand van vroeger waarover zijn vader hem verteld had. De druïde Panomix brouwt namelijk een super toverdrank, waardoor iedereen in staat is tot het doen van alles. Tekenis gaat op zoek en komt Asterix en Obelix tegen die hem begeleiden naar Panomix. Hij wil eerst de drank niet geven, maar uiteindelijk vertrekken de drie richting de inmiddels begonnen bouw van paleis. Alle bouwers drinken van de superdrank en de bouw gaat in snelvaart. Ondertussen probeert Caesar de bouw te dwarsbomen door tig plannetjes. Echter is het paleis uiteindelijk toch op tijd klaar, dankzij de toverdrank. Caesar houdt zich dan aan de afspraak en hij en Cleopatra krijgen wat met elkaar. Tekenis krijgt het hem beloofde goud en is ook weer helemaal gelukkig.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre (2002)"