Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Gothic Metal

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas vwo | 361 woorden
  • 13 december 2009
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
13 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Gothic metal
Gothic metal is een muziekstroming binnen de metal, dat getypeerd wordt door klassieke invloeden, een donker, emotioneel, soms ook agressief geluid, en vaak een hoge zuivere vrouwenzang, soms afgewisseld met agressief gezang of gegrunt van mannelijke bandleden.
Wat het begin van symfonische gothic metalband met vrouwelijke zangeres betreft, gaat de eer naar het Noordse Theatre Of Tragedy, die in 1995 met een gelijknamig album verscheen in het genre. Het is waar dat vooral in Nederland deze stroming zeer populair zou worden. Inmiddels zijn er heel wat Nederlandse bands in dit genre actief zoals Epica, Within Temptation, Nemesea, Delain en After Forever.
Veel Gothicmetalbands gebruiken (veel) symfonische elementen in hun muziek. Daarmee spelen zij dus symfonische gothic metal. De Nederlandse bands After Forever en Epica zijn hier goede voorbeelden van. Maar dit wil niet zeggen dat er geen Gothic metal bestaat zonder symfonische elementen.

Gothic is een muziekgenre dat ontstond in de late jaren 70 oorspronkelijk werden de bands uit dit genre positive-punk genoemd door muziekjournalisten en had het sterke banden met Engelse punk en de opkomende post-punk stijlen.
Het genre word gedefinieerd als een beweging onafhankelijk van punk gedurende vroege jaren 80. Sommige gothic bands waren meer kunstzinnig en *introspectief dan punk. Gothic ging over duistere thema’s en intellectuele bewegingen zoals gothic horror, Romantiek, *Existentialisme en *Nihilisme. Belangrijke gothic bands zijn Bauhaus, The Cure, Siouxsie & the Banshees, The Sisters of Mercy en The Mission.
Voor een groot deel onafhankelijk van andere alternatieve muziek genres in de jaren 80, ontstond uit gothic een brede Gothic Subcultuur waarbinnen zich gothic nachtclubs, gothic mode en gothic magazines bevinden.

*zelfbeschouwend
* existentialisme is een 20e-eeuwse filosofische en literaire stroming die individuele vrijheid, verantwoordelijkheid en subjectiviteit vooropstelt. Het existentialisme beschouwt iedere persoon als een uniek wezen, verantwoordelijk voor eigen daden en eigen lot. De uitdaging van ieder individueel mens is, om in afwezigheid van een transcendente god en binnen zijn absurd en zinloos bestaan, zijn vrijheid te gebruiken om een eigen ethos op te bouwen en zijn bestaan zodoende zin te geven.
* Nihilisme is binnen de filosofie een begrip dat wordt gebruikt om de ontkenning van het bestaan van betekenis of waarde in de wereld aan te duiden.



REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.