Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Theater over Theater

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 512 woorden
  • 2 mei 2006
  • 19 keer beoordeeld
Cijfer 6
19 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Waar ging de voorstelling over: In het toneelstuk was er spraken van meerde conflicten. Er werden verschillende emoties getoond door Fokke en Andere’, de hoofdpersonen en tevens ook de enige. Er werd bijvoorbeeld 1 stuk gespeeld met verschillende emoties. Ze deden dit door bijvoorbeeld het stuk Romeo en Julia eerst te spelen zoals in het origineel is geschreven en daarna op een hele moderne, hedendaagse manier. Omdat de jeugd tegenwoordig niet meer zo geïnteresseerd is in dat soort dingen, gingen ze het op een moderne manier presenteren, om het voor de jeugd zo leuk mogelijk te maken. Zo kan je zien dat de emotie een heel belangrijk deel van een toneelstuk is, en dus ook duidelijk en overdreven gespeeld moet woorden. Het publiek moet kunnen zien dat jij boos, verdrietig, blij, verliefd enzovoorts bent. Het was dan ook de bedoeling om de jeugd te laten zien hoe grappig en leerzaam toneel is, misschien was het ook wel een aanzet voor leerlingen om toneel te gaan spelen. Decor, geluid en kleding; Het decor was zwart, dit was gedaan omdat je dan meer aandacht richt op de spelers en je niet liet aflijden door het decor, om wel te laten zien dat het verhaal zich in een theater afspeelde waren er 2 kledingrekken en een stoel neergezet. De acteurs droegen telkens verschillende kostuums om verschillende personages aan te duiden. Ze waren niet geschminkt maar droegen wel hun haren telkens anders. De belichting en het geluid was afgestemd op de situatie, speelde het verhaal zich bijvoorbeeld af op het strand was het net of de zon onder ging en hoorde je de zee ruisen, de wind suizen en de vogels fluiten. Het licht was opvallend omdat als een persoon iets zei het licht op hem/haar werd gericht. Ook het geluid was afgestemd op de situatie, was er iets spannends lieten ze dat ook duidelijk merken.
Eigen mening: Ik kon heel erg met Andre´ mee leven hij was grappig en praten hard en overdreven het lijkt me erg leuk om in zijn schoenen te staan. De grappigste en leukste scène vond ik dat Andre´ het brood dat hij net in zijn mond had gestopt en toen begon te praten zonder dat hij dat door had. Hierdoor belanden stukken brood uit zijn mond in het publiek. Eigenlijk vond ik niks raar aan de voorstelling. Aan iemand die het toneel stuk niet heeft gezien, gehoord en beleeft heeft wil ik in ieder geval het volgende vertellen: Soms was het toneelstuk wel spannend omdat je van tevoren niet wist wat er ging gebeuren. Het werd heel overtuigend gespeeld de acteurs deden het ook heel goed hun best om hun rol zo goed mogelijk te spelen, ook zat er veel fantasie in de voorstelling. Het was origineel omdat je dit soort stukken niet snel tegen komt. Het stuk is modern want het was met straattaal gespeeld. Ik vind het stuk waardevol omdat er ook soms kleine stukken werden gespeeld over het dagelijks leven. Ik zou deze voorstelling zeker aanraden aan de mensen. Het was grappig, leuk en leerzaam tegelijk.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.