Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Nirvana

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • Klas onbekend | 429 woorden
  • 1 oktober 2004
  • 70 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
70 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Ik geef jullie nu een beetje informatie over de leden van nirvana. Nirvana bestaaat uit 3 leden. Het belangrijkste lid van nirvana is Kurt Cobain hij is geboren op 20 februari 1967 in Hoquiam in de Verenigde Staten van Amerika. Kurt speelde gitaar drum en zong. hij was de zanger van nirvana. het tweede lid van nirvana is Krist novoselic. Hij is geboren op10 mei 1965. hij speelde bas-gitaar. het derde lid van nirvana is Dave Grohl. Hij is geboren op 14 januari 1969. hij bespeelde de drums in Nirvana
nu in het het dagelijks leven doet kurt cobain niks want hij heeft zelfmoord gepleegd op 5 april 1994. Krist novoselic doet tegenwoordig aan politiek. Hij steld zich kandidaat als onder gouverneur van de staat Washington DC. Dave Grohl heeft een eigen susesvolle groep the Foo Fighters. Nirvana werd opgericht in 1986 nadat Kurt en Krist elkaar hadden ontmoet op een auditie van de groep the melvins. Nirvana betekent letterlijk uitgeblusd,uitgegaan,uitgedoofd,niet meer branden. Dave grohl kwam pas in 25 september 1991 bij de groep. op 30 juni 1989 komt nirvana's eerste cd uit. de naam van de cd was Bleach. de cd was met 606. 17 dollar gemaakt. ze betaalde het album zelf. Het werd een groot sucses. Ze begonnen te toeren. in 1991 verlaat de drummer van nirvana de groep nadat zez van platenmaatschappij veranderd waren. Toen kwam dave grohl. Door dave Grohl werd de muziek van nirvana minder monotoon. monotoon betekent eentonig. Dit was te horen op hun tweede album '' Nevermind''. het album komt uit in 1991. het verkocht 500 000 cd's. hun bekenste nummer op die cd was Smells like teen spirit. daardoor werd nirvana de groep van de wereld. In 1992 komt Kurt door Dave incontact met courtney Love. Het was de zangers van de rockgroep Hole. ze trouwde in 1992 in hawai. op 18 augustus 1992 werd de dochter van Kurt en Courtney geboren. Haar naam was Frabces bean Cobain. Na Kurt een overdosis drugs had genome op een feestje en hij moest in het ziekenhuis opgenome werden onstaat in 1993 een nieuw album waar iedereen op wachte "in Utero". Eind 1993 neemt Kurt een combinatie van champagne en een medicijn dat dodelijk is. Hij werd terug opgenomen in het ziekenhuis. hij overleeft dit weer. Maar in 1994 op 5 april gaat het licht echt uit voor Kurt Cobain. Hij pleegt zelfmoord nadat hij zich met een pisttol door het hoofd schiet. Kurt Cobain werd pas op 8 april 1994 gevonde door de elekticien. Vele nirvana fans volgede de daad van Kurt op. Ze pleegde zelf ook zelfmoord. Voor hij stierf schreef hij een afscheidsbrief voor zen vrouw en dochter . De andere bandleden kregen die afscheidsbrief ook te lezen.

REACTIES

S.

S.

er staat in dat Kurt Cobain zelfmoord heeft gepleegd, maar er zijn genoeg zaken die het tegendeel bewijzen. denk er maar eens aan dat er bv. géén vingerafdrukken stonden op de pen, noch op de brief zelf, noch op het geweer. ook zat er teveel drugs in zijn lichaam dat hij onmogelijk de trekker van het geweer had kunnen overhalen. zijn afscheidsbrief ging erover dat hij ging stoppen met muziek maken, niet over zelfmoord. er stond slechts een kleine anekdote in voor Courtney en Frances, maar die waren in Courtney's geschrift. Courtney heeft Eldon Hoke veel geld aangeboden om Kurt te vermoorden. toen Kurt al dood was probeerde iemand een van zijn creditcards te gebruiken, en die pogingen stopten toen hij werd gevonden. nadat hij dood was, is alles ordelijk opgeruimd, wat hij onmogelijk kon gedaan hebben, omdat hij dood was. het geweer diende trouwens voor bescherming, want het was volgeladen met 4 hulzen. hij was trouwen in die tijd bezig met een scheiding en wou volledige voogdij hebben over Frances, die hemgelukkiger dan ooit maakte, waarom zou hij dan in godsnaam nog zelfmoord willen plegen. denk toch ligisch na. a.u.b.

18 jaar geleden

A.

A.

je hebt misschien wel gelijk, maar officieel heeft Curt Kobain nog steeds zelfmoord gepleegd. Dus je moet hem niet zo aanvallen

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.