Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Canada en Mexico met elkaar vergeleken

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 460 woorden
  • 31 mei 2005
  • 76 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
76 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Aardrijkskunde Hoofdstuk 2 Keuzemenu C De buren Canada en Mexico vergeleken. OPDRACHTEN Oppervlakte Canada: 9 970 610 vierkante kilometer. Mexico: 1 964 382 vierkante kilometer. Inwoners: Mexico: 104 907 990 inwoners. Canada: 32 207 113 inwoners. Bevolkingsdichtheid: Mexico: 53 personen per vierkante kilometer
Canada: 3,2 personen per vierkante kilometer Ligging: Mexico ligt in het noorden aan de VS vast. De kreeftskeerkring gaat door het midden van Mexico heen. Mexico ligt in het cultuurgebied Latijns Amerika. De buurlanden van Mexico zijn de Verenigde Staten en Guatemala. Canada zit in het zuiden aan de VS vast en ligt iets onder de Noordpoolcirkel en ligt in het cultuurgebied Noord-Amerika. Het buurland van Canada is de Verenigde Staten. Natuurlijk Milieu: Canada. In het noorden van het land en vooral op de Canadese eilanden heerst een toendraklimaat. Ten oosten van de Rocky Mountains plaatselijk het steppeklimaat voor. Langs de westkust bevindt zich ten slotte een smalle strook met een gematigd regenwoudklimaat. De centrale gedeelten van Canada hebben een duidelijk land klimaat. Canada's rivieren en meren vormen een der grootste binnenwatergebieden ter wereld. In het westen van Canada heb je de Rocky Mountains. In het oosten is er middelgebergte en daar tussen vind je laagvlaktes. Mexico. In de Centrale Hoogvlakte heerst een woestijn klimaat. Aan de oost kust is er een zeeklimaat. De noordelijke helft van Canada wordt ingenomen door toendra’s. Deze reiken aan de oost- en aan de westkust tot ver naar het zuiden. Bijna de hele zuidelijke helft van Canada bestaat uit naaldwouden met dennen, sparren en andere bomen. Door brand, storm en insecten worden vaak grote stukken vernietigd. Grote uitgestrektheden woud gaan geleidelijk over in veenmosvenen. Drie kwart van Mexico wordt in beslag genomen door De Centrale Hoogvlakte. Die wordt begrensd door de bergruggen en steile rotswanden. . Het zuidelijk deel is erg verdeeld en vele kenmerken van dit gebied wijzen op vulkanische activiteit. Zuidelijk van de hoogvlakte is er een keten van vulkanen, waarvan er vele ongeveer elf miljoen jaar geleden, werden gevormd. Popocatépetl, zijn nog steeds actief. Kratermeren en lavastromen zijn verschijnselen die bij dit bergachtige gebied horen. Het bergachtige schiereiland Baja California heeft steile hellingen naar de Golf van Californië en vrij brede kustvlakten naar de Grote Oceaan.
Cultuur: Mexico. De officiële taal van Mexico is het Spaans, maar er zijn ook veel mensen die Indiaans spreken. De religies zijn: 90% rooms-katholiek en de protestanten 5% en de overige 5%. Canada kent twee officiële talen, Engels en Frans. Frans is de moedertaal van 24% van de bevolking. Quebec kent alleen Frans als officiële taal. Het geloof van Canada is 41% rooms-katholiek, 3% is presbyteriaans, 3% lutheraans en 2,5% baptist en er wonen ongeveer 340 000 joden. Ontwikkelingspeil: In Mexico is het BNP per inwoner 8070. In Canada is dit 25440. Mexico ontvangt per inwoner €0,4 ontwikkelingshulp. Canada geeft juist €55,- uit. Je kunt hieraan zien dat Canada een veel rijker land is dan Mexico.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.