Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Kommissar Rex (1994)

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 337 woorden
  • 10 juni 2003
  • 78 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
78 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Ein Zeuge auf vier Pfoten (Een getuige op vier poten)

Hoofdpersonen:
Bij Commissaris Rex zijn er drie recherches en een dokter. De recherches heten Niki Herzog (door Elke Winkens), Marc Hoffmann (door Alexander Pschill) en Fritz Kunz (door Martin Weinek) De arts heet Dr. Leo Graf (door Gerard Zemann). Rex werd gespeeld door Reginald von Ravenhorst, maar omdat hij te oud werd hebben ze een vervanger gezocht. Rex wordt nu gespeeld door Rhett Butler. Ze lijken sprekend op elkaar, alleen heeft Rhett een lichtere vacht dan Reginald.

Samenvatting:
In het begin vindt een vrouw een zwerfhondje en besluit het te houden. Als ze thuis komt merkt ze dat de lampen aan staan. Ze wordt een beetje bang en belt een vriendin, terwijl ze belt wordt ze gewurgd. Het zwerfhondje ziet het en bijt de dader in zijn been. Als de recherche komt ziet Rex het hondje en begrijpt dat hij weet wie de dader is. Rex wil het zwerfhondje meenemen naar het bureau. Niki, Fritz en Marc snappen er niets van. Iedereen wordt een beetje verhoor, maar ze worden niets wijzer. Als Alexander het hondje wilt wassen wordt Rex boos en begint te blaffen. Alexander snapt er niets van en wast het hondje niet. Na nog een paar verhoringen komen ze erachter dat het zwerfhondje bloed op de mond heeft en gaat ermee naar de arts. Die onderzoekt het en komt erachter dat het waarschijnlijk bloed van de dader is. Nu snapt Alexander ook waarom hij het hondje niet mocht wassen van Rex. Ze moeten dus alleen kijken wie van de verdachten tandafdrukken van de hond heeft. Ze laten de dader naar de hond lokken omdat hij weet wie de dader is en niets mag verraden. Als de dader bij de hond is komt de recherche tevoorschijn en arresteert de man, omdat hij tandafdrukken van de hond in zijn been heeft.


3 Karakteristiek uitspraken:
Hij is 8 uur dood = Er ist all 8 stunde töd
Pak hem Rex! = Engreif ihm Rex!
Er is een ongeluk gebeurd = Ein unfall is passiert

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.