Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Samuel Morse

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Biografie door een scholier
  • Klas onbekend | 270 woorden
  • 6 november 2001
  • 101 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
101 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samuel Finley Breeze Morse werd geboren op 27 april in 1791 te Charlestown. Hij was geen uitvinder van beroep maar een kunstenaar. Hij studeerde op Phillip’s Academy in Andover. En slaagde in Yale in 1810. Van 1810 tot 1815 in Engeland studeerde hij aan de Royal Academy. Hij kwam uit een rijke familie die ook veel geld stoken in zijn studie en ontwikkeling. Hij benutte de volgende 10 jaar als kunstenaar met een hele grote interesse voor schilderen. Hij ging in 1832 terug naar Amerika na benoemd te zijn als professor in schilderen en beeldhouwen op de universiteit te New York. Op de weg terug hoorde hij de kapitein en een bemanningslid discussiëren over elektromagneten, dit was het begin waaruit de elektronische communicatie groeide. Hij hoorde dat Joseph Henry over 1500 meter een elektrische stroom te zenden. Hij idee om de elektromagneet te gaan gebruiken als uitgangspunt voor draadcommunicatie legde hij toen vast. Hij had al verschillende proefmodellen ontwikkeld maar in 1837 hield hij op met schilderen om zich volledig op de telegrafie te kunnen richten. Binnen een jaar ontstond de morsecode een schrift dat bestaat uit punten en strepen die bij elke letter uit het alfabet een andere combinatie vormen. In 1843 kreeg hij zelfs steun van de Amerikaanse regering om zijn uitvinding verder te ontwikkelen. De eerste verbinding bestond uit twee palen waartussen een ijzeren draad hing geïsoleerd met glazen deurknoppen. Hij haalde de afstand van 60 km. Op 24 mei was het historische moment waarbij hij zijn eerste bericht over een afstand kon zenden; het bericht luidde; welke wonder Gods!. De verspreiding van zijn uitvinding verliep traag omdat de mensen bang waren voor de elektrische draden.

REACTIES

E.

E.

hee een hele goede werstuk ik heb er veel aan gehad

20 jaar geleden

Z.

Z.

bedankt voor je info. kheb dur veel aan gehad..!

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.