Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Leesautobiografie

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Leesautobiografie door een scholier
  • 4e klas vwo | 505 woorden
  • 4 september 2008
  • 37 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
37 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Leesautobiografie

Mijn naam is ..... Ik ben geboren op .... te Rotterdam. In deze leesautobiografie staat mijn ontwikkeling als lezer van het verleden tot dit moment.

Vanaf mijn geboorte tot een jaar of 6 werd ik door mijn moeder, oma en lerares altijd voor gelezen. In het begin was het niet echt voorlezen, maar vooral plaatjes laten zien en vertellen wat het was. Naarmate ik iets ouder werd begon me moeder met het voorlezen van Nijntje. Die verhalen hoorde ik zo vaak dat ik ze na ging vertellen. Verder werd ik voorgelezen uit Jip en Janneke van Annie MG Smidt. Dat vond ik helemaal geweldig. Ook kwam rupsje nooit genoeg van Eric Carle en de mooiste vis van zee van Marcus Pfister voorbij. Ik vond ze allemaal geweldig.

Vanaf een jaar of 4 ging mijn moeder iets moeilijkere boeken voorlezen. Ik was dol op de boeken van Iris en Michiel van Carry Slee, Jubelientje van Hans Hagen en Meester Jaap van Jaques Vriens.


Eindelijk mocht ik naar groep 3 om zelf te leren lezen. Zo snel mogelijk probeerde ik te kunnen lezen. En na de kerstvakantie van groep 3 ging ik eindelijk naar de bibliotheek om een boek te lenen wat ik zelf kon lezen. Ik ging haast elke week naar de bieb om nieuwe boeken te lenen en soms las ik de boeken wel 2 of 3 keer.
Van me opa en oma kreeg ik in plaats van zakgeld elke maand een boek van de Disney serie. Die las me oma of moeder dan voor, want dat was nog te moeilijk om te lezen.

Naarmate ik ouder werd verslond ik alle A boeken en B boeken. De schrijvers maakte me niet zo veel uit. En ik begon Pinkeltje te lezen, dat vond ik geweldig.
Ik hield alleen niet zo van griezel boeken en SF-boeken

Rond groep 6 las ik alle boeken die ik maar tegen kwam, of het niveau nu A of C was maakte me niet uit. Al hoewel niveau C soms nog te moeilijk was.

De boeken die over school gingen vond ik het leukst en rond die tijd waren me favoriete schrijvers: Carry Slee, Jaques Vriens, Vivan Hollanders en Annie MG Smidt. Ook spaarde ik de boeken van Fleurtje Bellefleur van Pieter Grashoff en de boeken van Madelief van Guus Kuijer.

Rond me 10e jaar begon ik met het lezen van de 12+ boeken. Dat vond ik super leuk. Zeker de 12+ serie van Carry Slee (Spijt, Afblijven, Paniek, Razend en Pijnstillers) . Thea Beckman, Evert Hartman en Anke de Vriens kwamen nu ook voorbij. En verder rond die tijd was ik helemaal in de ban van Harry Potter.

Tot en met groep 8 heb ik heel veel gelezen, van tijdschriften tot informatieboeken. Van schrijver A naar Z. En ik vond het super leuk.
Maar sinds de brugklas heb ik minder tijd om te lezen en ik vind nu ook andere dingen leuk. Ik lees nog wel af en toe een boek en in de vakantie zeker. Maar echte literatuur boeken, daar hou ik “nog”niet zo van. Maar wat niet is kan nog komen.

REACTIES

A.

A.

me 10e jaar moet mijn 10e jaar zijn

11 jaar geleden

C.

C.

In principe een heel goed verhaal, maar je weet toch wel dat het m'n of mijn moeder is en niet me? Beetje lullig als je dat bij Nederlands inlevert.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.