Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Leeuwenkoning

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 959 woorden
  • 23 juli 2008
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
12 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Verslag Musical de leeuwen koning.

Titel: de Leeuwen Koning
Teksten: Roger Allers en Irene Mecchi
Het gezelschap heeft geen naam, ze zijn allemaal gecast dus geen gezamenlijke naam..
Vertaling: Martine Bijl.
Filmscriptbewerking: Irene Mecchi, Jonathan Robert en Linda Woolverton.
Regie: Julie Taymor.

Hoofdrolspelers: Scar: Hein van der Heijden.
Mufasa: Edwin jonker
Simba: Etiëne Poeder/ Revano Martodikromo
Timon: Marc laurens

Pumbaa: Marcel Jonker.
Nala: Caroline Dijkhuizen/ Shanice Narain
Er zijn natuurlijk meer rollen maar ik denk dat deze personen de hoofdrollen hebben.

Plaats: Fortis circus theater in Scheveningen.
Datum: 11-02-2006

Samenvatting:
De dieren worden wakker, er is een leeuwtje geboren, een koningskind genaamd Simba.
Mufasa is de koning en vader, en leert Simba alle trucjes om een goede sterke leeuw te zijn, en hoe hij zich later moet gedragen als koning. Scar (mufasa’s broer) ziet het niet zitten dat Simba koning word, hij wil zelf koning worden. En Scar dood Mufasa, en geeft Simba de schuld hiervan. Simba vlucht de jungle in en begint aan een lange reis vol gevaren. Hij krijgt steeds meer zelfvertrouwen, nieuwe vrienden en komt na een aantal jaren zijn jeugdvriendinnetje weer tegen (:Nala). Simba besluit op te eisen waar hij recht op heeft: zíjn troon! Samen met Timon, Pumba en Nala gaat hij Scar verslaan.

Conflicten?
Ja, tussen Simba en Scar. Tussen Simba en zichzelf. Tussen Scar + Hyena’s en De Leeuwinnen.


Toneelbeeld.

Het theater waar de musical is opgevoerd, is best wel groot. De zaal is opgedeeld in 3 rangen. Ik zat 1e rang en ik kon alles heel goed zien. Het podium was 1 groot middenstuk waar het hele verhaal afgespeeld werd. Aan de zijkanten waren nog twee kleine podiums waar twee trommelaars stonden, die het trouwens erg goed deden. Onder het podium stond nog een extra koor en een orkest. In het begin liepen de dieren door het publiek naar het podium wat een erg leuk effect gaf! Alle mensen waren verkleed als dieren, dat zag er erg mooi uit.

Dit vind ik erg mooi gemaakt.

Het geluid was erg goed en mooi, een echte Afrikaanse sfeer je leef je helemaal in. Het licht was goed afgestemd op de ‘plaatsen’ waar gespeeld werd. Bijv. in de jungle was het licht groen en als er een gevecht was werd het licht rood.

Muziek en geluidseffecten.

Er werd veel gebruik gemaakt van muziek, aangezien er veel gezongen werd. De effecten spelen een overheersende rol. Zonder muziek zou de musical niet goed zijn. Het is vooral Afrikaanse muziek, ook omdat het zich in Afrika afspeelt.

Personages:

De belangrijkste personages zijn Simba en Scar.
Simba krijgt steeds meer zelfvertrouwen en is erg gevoelig, hij zou nooit iemand kwaad doen als diegene hem ook niks aangedaan heeft.

Scar is gemeen en chagrijnig. Hij wil wereldmacht en krijgt dit op een oneerlijke manier.

Simba & Scar hebben toen Simba nog klein was, veel samen gedaan. Simba vertrouwde Scar. Scar was niet eerlijk tegen Simba omdat hij een grote hekel aan Simba had, omdat Scar koning wilde worden. Later krijgen ze ruzie wanneer Simba inziet dat Scar de dood van zijn vader op zijn geweten heeft. Ze zijn totaal verschillend van elkaar want Scar is erg gemeen. Simba is juist lief en aardig.

Ik leefde het meest mee met Simba, het was erg zielig dat zijn vader stierf, hij dacht dat het zijn schuld was omdat Scar hem dat wijs had gemaakt. Hij had erg veel verdriet en wist niet goed meer wat hij moest doen. Het zijn natuurlijk geen gewone mensen, ze spelen dieren, dus op de laatste vraag kan ik geen antwoord geven.


Thematiek en Interpretatie.

Ik vind dat het belangrijkste thema macht is. Alles draait erom wie de Koning wordt. Scar wil de macht. Simba krijgt de macht omdat hij de zoon is van de Koning. Scar doet er alles voor om de macht te krijgen. En Simba weg te krijgen. Je ziet goed dat scar slecht is. Je ziet hier dat hij een boze uitdrukking heeft.

De regisseur heeft een kleine eigen visie op de musical. De musical is nagemaakt van een film. De musical is bijna hetzelfde als de film. Ik ben helemaal niet met macht bezig. Maar ik vond het wel een hele mooie musical. Dus het thema staat erg ver van me af.

Boeiende werking

Wat me vooral boeide in deze voorstelling waren de kostuums, de mensen waren door de kostuums net dieren, en dat vond ik ontzettend mooi en geloofwaardig. Verder zag je ook veel gevoelens en gedachten zodat je precies wist wat er in iedereen omging.
De regisseur heeft dus veel accent op de kleding gelegd, en dat vind ik erg goed gelukt.

De kleding vind ik erg boeiend, je ziet heel goed hoe de dieren bewegen. de mensen lijken net echte dieren. De muziek vind ik erg mooi, ik heb ook na de voorstelling de CD gekocht en ik luister er nog elke dag naar.
De gevoelens en de gedachten wat in de dieren om ging werd goed weergegeven. De regisseur heeft veel accent op de muziek en de kleding. Heel goed gelukt.

Structuur.

De opbouw is erg goed, wisselingen van tijd en plaats waren goed gedaan, door telkens een ander decor te nemen, en dag en nacht goed uit te beelden d.m.v het licht.

Recensie.

De voorstelling vond ik geweldig, erg goed gespeeld en gemaakt! De meeste indruk hebben Nala en Simba gemaakt. Zo klein en dan al zo goed kunnen spelen en zingen. Het licht en het decor vond ik erg goed! Ik ben het helemaal eens met de recensies in de krant omdat ze allemaal positief waren. Ik zou het iedereen aanraden omdat het erg goed gespeeld is en er een goed verhaal in zat. Het is alleen erg jammer dat de musical is gestopt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.