Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Leesautobiografie

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Leesautobiografie door een scholier
  • Klas onbekend | 734 woorden
  • 6 augustus 2006
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
18 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Vroegste (voor)lees herinneringen Het aller eerste boek dat mij werd voorgelezen kan ik me zelf niet meer zo goed herinneren. Maar mijn ouders vertelden mij dat ik helemaal gek was op het boek Pluk van de Petteflet geschreven door Annie M.G. Schmidt. Ook vond ik de verhalen van Jip en Janneke helemaal geweldig. Deze boeken hebben ze echt vele malen aan mij voor moeten lezen of ze dat nou leuk vonden of niet… Basisschool Een van de eerste boeken die ik zelfstandig heb gelezen waren de boeken van Floortje. Dit was een hele serie die geschreven is door Cok Grashoff. Nadat ik het eerste deel van deze serie gelezen had wilde ik er meteen meer. Zo is het gekomen dat ik met verjaardagen, kerst sinterklaas etc. die boeken vroeg en zo de hele serie versleten heb. Op de basisschool had ik het lezen dus al snel door. Ik las ook erg graag zowel tijdens de schooluren maar ook thuis. Elke week ging ik dan naar de bibliotheek om weer nieuwe boeken te halen. Ik hield van boeken die wat dikker waren, omdat ik veel las waren de boeken namelijk al snel uit en voordat ik het wist moest ik de boeken weer gaan omruilen voor nieuwe om te lezen. In de tijd van de basisschool is mijn smaak van boeken aardig veranderd. In groep 3 las ik het liefst boeken over paarden, ballet, en eigenlijk alle “meiden”boeken. Een paar jaren later ben ik meer boeken gaan lezen met meer fantasie waar je lekker bij kan weg dromen. Ik was dan ook helemaal gek van de boeken van Harry Potter geschreven door J.K. Rowling. In groep 8 ben ik helemaal verliefd geworden op het boek De Tillermans, dit boek bestaat uit 3 delen en is geschreven door Cynthia Voigt. Dit boek heb ik intussen al verschillende malen gelezen en het blijft nog steeds een boek vol emoties zowel droevig als vrolijk en toch nog avontuurlijk. Van dit soort boeken houd ik dan ook het meeste: de boeken waar gevoelens een belangrijke rol spelen in het verhaal.
Middelbare school Eenmaal op de middelbare school ben ik andere boeken gaan lezen zoals voor het vak Nederlands, Duits en Engels. Voor het vak Nederlands moesten we in de 3e klas een literatuur boek lezen. In het begin had ik echt zoiets van literatuur?! Ik koppelde meteen het woord saai eraan. Maar doordat ik vorig jaar verplicht werd om een literatuur boek te lezen ben ik erachter gekomen dat dit vooroordeel volkomen onjuist was. Ik heb vorig jaar onder andere het boek De passievrucht van Karel Glastra van Loon gelezen. En dat boek vond ik erg speciaal en erg boeiend om te lezen met de verschillende personages en een mooi verhaal. Nu Tegenwoordig lees ik in me vrije tijd veel minder dan dat ik eerst deed. Ik denk zelf dat dit komt omdat ik veel meer bezig ben voor school. Maar ‘s avonds in bed vind ik het nog steeds heerlijk om dan nog eventjes een half uurtje te lezen om dan nog even lekker weg te dromen bij een boek en zo even helemaal te ontspannen. Ik lees nu eigenlijk allerlei verschillende soorten boeken, ik heb nu een serie in me kast staan van Darren Shan, dit is een serie die gaat over vampieren en dat soort dingen die vind ik erg leuk en voordat je het doorhebt heb je het boek alweer uit. Maar ik houd ook van boeken die te maken hebben met andere geloven of culturen zo vind ik de boeken de Tao van Poeh en de Teh van Knorretje geschreven door Benjamin Hoff ook prachtig om te lezen. In deze boeken vertellen ze over het taoïsme en alles wat daarom heen gebeurt en hoe verschillende soorten mensen daar tegenaan kijken. Leeservaring/leesontwikkeling/verwachtingen Mijn leeservaring door de jaren heen is dat ik altijd van lezen heb gehouden en dat ik mezelf vele dingen kan indenken over hoe dingen gebeuren in het boek en vaak probeer ik mezelf ook voor te stellen hoe het is met een personage uit het boek en probeer ik dingen te ontdekken die bijvoorbeeld op mij lijken. Ik denk dat door bijvoorbeeld het vak Nederlands ik meerdere verschillende soorten boeken zal gaan lezen die ik zelf dus niet zo snel uit zou kiezen en dat ik dus daardoor mijn smaak qua boeken weer een stukje zal gaan verbreden

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.