Cabaret

Beoordeling 3.5
Foto van een scholier
  • Cultureel verslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 410 woorden
  • 15 augustus 2005
  • 45 keer beoordeeld
Cijfer 3.5
45 keer beoordeeld

Voor de voorstelling

1.) Titel, maker, uitvoerende artiesten, datum voorgenomen bezoek, plaats.

De titel van het cabaret is “En nou?”. De makers van het Cabaret zijn: Robert Spaapen, Kees Torn, Mike Boddé, Suzan van de Roemer en Finn Stapelkamp. De uitvoerende artiest is: Onno Innemee.

2.) Waar gaat het over?

“En nou?” van Onno Innemee gaat vooral over de verschillende typetjes. Onno is de meester van het typetje, maar hoe hilarisch of absurd deze ook mogen zijn, het blijft altijd geloofwaardig. Met zijn scherpe tong, zijn jongensachtige charisma en humoristische kijk op de wereld zorgt hij voor een echte cabaretavond.

3.) Wat weet je al van de cabaretier?

Onno Innemee is een bekende cabaretier. Hij was de laatste drie seizoenen één van de vaste cabaretleden van het VARA radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’ , waarin hij bijvoorbeeld ‘Jip en Janneke’ in een modern jasje stak. Hij is al jaren de vaste regisseur van Kees Torn en Klaas van der Eerden. In de zomer van 2002 was hij 1 van de 6 cabaretiers van de succesvolle Parade-voorstelling ‘De Camping’. Onno speelde de hoofdrol in de grote-zaalproduktie Petrov die in december 1998 en 1999 te zien was en waarbij zijn acteertalent opviel. Het komende seizoen speelt hij zijn vierde solovoorstelling, ‘En nou?’. Ook is hij van april tot en met juni 2004 met Mike Boddé, Klaas of Jochem Myjer, die samen de cabaretformatie C3 vormen, door het land getoerd.


Inhoudelijk verslag.

De cabaretier begon met een soort inleiding, hij kwam op en begon al meteen met een typetje. Het typetje begon over Onno Innemee te vertellen. Daarna was Onno eigenlijk pas aan het woord, hij stelde zichzelf voor en begon met de show. Tijdens de show speelde hij veel verschillende typetjes. Hij maakte onderscheid door veel accenten in zijn taalgebruik toe te passen. Onno Innemee veranderde niet van kleding en droeg geen pruiken, maar toch kon hij goed onderscheid maken tussen de verschillende typetjes. Op een gegeven moment maakte hij een foto van een vrouw uit het publiek die een banaan aan het eten was. Toen ik later op de sait van Onno Innemee keek, zag ik pagina’s vol met foto van vrouwen die bananen aan het eten waren. Tijdens de show wist niemand wat hij precies met die foto wilde doen. Tussen de losse sketches door improviseerde de cabaretier en in de pauze hield hij een soort wedstrijd. In de pauze kon iedereen zijn ideaal via een sms naar Onno Innemee sturen. De persoon met het leukste ideaal won een staatslot.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.