Dossier 5, document 6, Libre Services

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Vertaling door een scholier
  • 4e klas vwo | 339 woorden
  • 3 augustus 2005
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
15 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het einde van de Haute Cuisine? De laatste editie van Gids Michelin heeft een zware slag toegebracht aan de grootste keuken van Frankrijk: La Tour d'Argent, het wereldberoemde restaurant met een fantastisch uitzicht op de Notredam, heeft een van zijn drie sterren verloren en dat in een periode van economische resessie (achteruitgang). Dat is moeilijk voor hun onderneming wie bloeide dankzij de rijke Japanners en Amerikanen wie speciaal Parijs bezoeken met hun privejet om te eten bij het presigieuze Tour d'Argent
de Tour d'Argent is niet het enige restaurant van 2 of 3 sterren wie het moeilijk heeft om het hoofd boven water te houden. Terwijl men in de rij moest staan in de ondernemingen in de jaren tachtig, zijn nu bijna alle tafels leeg. Paul Bocuse, de bekendste kok van Frankrijk en eigenaar van een driesterrenrestaurant in Lyon, bekent dat hij zijn onderneming financiert met het verkopen van kookboeken en diepvriesmaaltijden op zijn naam. Andere restauranten van grote kwaliteit proberen de aandacht van de klanten met hun diverse flatteuze menu en goedkope wijnen te trekken. De crisis van de Haute Cuisine reflexteerd een algemeen verval van eetgewoontes van Fransen. Een recente enquete heeft bewezen dat de Fransen minder en minder tijd wijden aan hun maaltijd. Als ze in 1965 gemiddeld twee en een half uur doorbrachten aan tafel, is vandaag de dag een uur en 20 minuten hun genoeg. Vers fruit en groenten maken plaats voor de verkoop van diepvriesproducten van grote kwaliteit in de supermarkte. Het recente tegenoffensief van het ministerie van landbouw om het consumeren van verse producten te propaganderen is geen succes. In tegendeel, het aantal van grote eetwinkels (?) en supermarkten in Frankrijk overtreffen ruim die andere Europese lansen. De Fransen doen hun boodschappen steeds gehaaster en sneller en men willen hun tijd niet verdoen aan tafel. In Parijs schieten de snelle bezorgpizza's en de chineese restaurants die geimpoteerde gerechten verkopen als champions uit de grond. De fastfood vervangen de kleine bistro's. De Champs-Elysées, toch boulevard's grootste klasse, zien zich fraai het meest voorkomend restaurant in Europa, McDonalds!(?)

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.