Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Abortus

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas havo | 530 woorden
  • 18 mei 2005
  • 36 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
36 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Abortus, wel of niet? Vaak in jongerentijdschriften komt het steeds vaker voor dat je iets leest over meisjes die op zeer jonge leeftijd ongewenst zwanger raken en overwegen om abortus te laten plegen. Hierover zijn de meningen erg verdeeld. Vaak ook zeer negatief, omdat mensen zich niet kunnen voorstellen dat iemand een abortus laat plegen. Naar mijn mening moet een abortus mogelijk zijn. Vooral in zeer ernstige omstandigheden, waar eigenlijk geen andere uitweg is. Ik ben voor abortus, omdat als een meisje op jonge leeftijd zwanger raakt, zij meestal onmogelijk voor een kind kan zorgen in verband met school die ze dan niet kan afmaken en dus geen geld kan verdienen om het kind een goede opvoeding en toekomst te bieden. Zo’n kindje krijgt het niet makkelijk en voor zo’n meisje is het al helemaal moeilijk, omdat zij haar hele jeugd weggooit en haar hele leven beheerst wordt door een kind. Ook wanneer bijvoorbeeld een vrouw of meisje verkracht is, moet een abortus zeker mogelijk zijn omdat zo iemand er niet eens zelf om gevraagd heeft om zwanger te worden en in ieder geval behoorlijk wat te verwerken heeft en dat kind zou haar altijd doen terug denken aan die verkrachting. Ook als een vrouw zwanger is en uit een test is gebleken dat het kindje al bij de geboorte ernstig ziek zal zijn en nooit oud zal worden. In zo’n geval vind ik dat abortus ook mogelijk moet zijn, omdat zo’n kindje misschien alleen maar pijn heeft en dat de ouders hun pasgeboren kindje weer snel verliezen. Ook mensen met een ernstige erfelijke ziekte die ongewenst zwanger zijn geworden en het een kind niet willen aandoen om met die ziekte te moeten leven. Zo’n mensen denken tenminste aan de toekomst van een kind en daar moet zeker een abortus voor mogelijk zijn. Wanneer beide ouders verslaafden zijn moet er ook de mogelijkheid zijn om een abortus te laten plegen. Wederom weer omdat zo’n kind meestal bij die ouders geen goede toekomst zal hebben en heel vaak is het zo dat die kinderen veel meer kans hebben om verwaarloosd te worden dan kinderen uit andere gezinnen. Natuurlijk zijn er ook redenen om tegen abortus te zijn. Bijvoorbeeld vanwege het geloof van iemand. Zo staat er bijvoorbeeld in de bijbel ‘Gij zult niet doden’. Gelovigen zien het als moord op nieuw leven. Ook een reden om tegen abortus te zijn is omdat een vrouw zich haar hele leven zal blijven afvragen hoe dat kind zou zijn geweest en hoe het er bijvoorbeeld zou hebben uitgezien. Dit zou misschien de eerste tijd nog niet het geval zijn. Maar na verloop van tijd zal een vrouw zich dat toch af gaan vragen. En ik vind toch dat abortus plegen mogelijk moet zijn voor elke vrouw, welke omstandigheden dan ook, want uiteindelijk gaat het toch om dat kind. Dat kind heeft er ten slotte niet om gevraagd en kan aan de hele situatie niets veranderen. Wel vind ik dat er goed over nagedacht moet worden voordat je zoiets besluit want het gaat wel om een mensenleven. Maar uiteindelijk hoort elke vrouw toch eigen baas in buik te zijn.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.