Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Ruimtelijk verslag: Escher, Water

Beoordeling 2.9
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 365 woorden
  • 29 juni 2004
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 2.9
22 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
* * Ruimtelijkverslag * *
Escher Ruimtelijk figuur zie fig 1.
Vorm

1. Ja er zijn wel degelijk overeenkomsten, het is realistisch getekend en juist het feit dat het perspectief niet klopt maakt dit kunstwerk heel mooi en fascinerend.
2. Het kunstwerk is beide 2 dimensionaal.
3. Het 2 dimensionale kunstwerk is met verf en doek tot werkelijkheid gebracht.
4. nvt
5. nvt
6. Er is niet echt een bepaald effect d.m.v licht aan het kunstwerk toegevoegd.
De kleuren zijn eenvoudig uitgekozen, maar toch door de achtergrond zeer realistisch gaan lijken. Hierdoor komt er meer contrast in het schilderij.

De diepte is erg mooi, omdat het figuur eigenlijk niet logisch te verwezenlijken is.
De hoofdbestanddelen zijn erg realistisch samengebracht, ook door geometrische effecten en speciale veegjes.
7. Het kunstwerk is zeer symmetrisch, qua uiting is het figuur zeer sterk naar voren komend.
8. Dynamisch

Inhoud

9. Dit kunstwerk gaat over een continue elektriciteitswinning, die door middel van een aparte onmogelijke constructie zijn eigen weg verlicht.
10. Nee, er is geen titel gevonden bij dit kunstwerk. Het enige wat ik weet is dat Escher dit schilderij met enige betekenis heeft geschilderd. (natuurlijk)
11. Ik denk dat Escher nou eenmaal tekent (schildert) wat hij is. Hij denkt en ziet dingen die in werkelijkheid niet kunnen. Een ladder opklimmen en weer uitkomen bij dezelfde plek waar je vandaan komt is een onderwerp waar hij bijvoorbeeld over zou kunnen beginnen.
12. Ja, ik denk dat hij een bepaald idee heeft over de perfecte energiebesparing. Deze manier zou ons allen kunnen helpen, helaas is de wereld al te gecorrumpeerd door andere kernenergie waardoor deze manier van besparing van energie niet zou helpen.

Functie

13. Dit kunstwerk dient naar mijn idee als een soort van ideeënbron. Iedereen die ernaar kijkt zal erover nadenken omdat het niet kan en niet klopt. Toch is het een perfect idee. Maar helaas 1.) Water stroomt niet naar boven, als het al op deze manier boven het oppervlak zou moeten komen met het waterrad. En 2.) Als dit boven het waterrad moet komen zal het nooit op deze manier kunnen.


14. Ik zie het nu voor mij, op de site van www.google.nl, deze manier van bekijken is niet perfect. Volgens mij is het het beste om dit schilderij te bekijken in een bos of woud.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.