Tweelingen

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas vmbo | 252 woorden
  • 5 maart 2004
  • 37 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
37 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
4.10 Een en een is een tweeling! Eéneiige tweelingen
Een ééneiige tweeling ontstaat doordat één rijpe bevruchte eicel zich om nog onverklaarbare reden in tweeën splitst voordat de eicel zich in de baarmoeder nestelt. Soms gebeurt dit een dag of drie na de bevruchting en dan kunnen beide kinderen een eigen vruchtzak en placenta ontwikkelen. Meestal vindt de splitsing plaats tussen de vijfde en de negende dag na de bevruchting. De embryo’s hebben dan elk hun eigen vruchtzak maar delen samen één placenta. Soms vindt de splitsing pas na de tiende dag plaats en dan delen de kinderen zowel de vruchtzak als de placenta. Maar hoe meer tijd er zit tussen de bevruchting en de splitsing, hoe groter de kans op complicaties. Bij Siamese tweelingen zijn de embryo’s al met elkaar vergroeid omdat de splitsing pas na de twaalfde dag plaats heeft. Maar hoe dan ook een ééneiige tweeling heeft altijd hetzelfde geslacht. En ze lijken exact op elkaar omdat ze dezelfde erfelijke eigenschappen bezitten. Twee-eiige tweelingen
Bij twee-eiige tweelingen lijkt er een erfelijke factor te zijn waardoor in sommige families meer tweelingen voorkomen. Bij 40% van de ouders met een twee-eiige tweeling komen er meerdere tweelingen in de familie voor. Het gen dat voor een tweeling zorgt kan zowel door de vader als door de moeder worden doorgegeven. Bij een twee-eiige tweeling zijn er twee eicellen die door twee verschillende zaadcellen worden bevrucht. Twee-eiige tweelingen hoeven dus ook niet hetzelfde geslacht te hebben en niet op elkaar te lijken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.