Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Man bijt hond

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Recensie door een scholier
  • 4e klas havo | 662 woorden
  • 25 september 2003
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
18 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Wanneer zag u het niet meer zitten? Er is in Nederland een steeds maar toenemende werkloosheid. En een tekort aan stratenmakers. Waarom worden al die werklozen dan geen stratenmaker? Bent u wel zo goed ingeburgerd? En kunt u uw sigaretten nog betalen? Zomaar een greep uit de onderwerpen van Man bijt hond, een informatief amusementsprogramma dat dagelijks wordt uitgezonden op Nederland 1. Mikkend op een zo groot mogelijk aantal kijkers, is Man bijt hond in feite geschikt voor het hele gezin. Onderdelen Man bijt hond bestaat uit een aantal vaste onderdelen, dagelijks aangevuld met wat actuele onderwerpen. Onder de vaste onderdelen zit bijvoorbeeld De babbelbox. Elke dag staat de babbelbox op een andere plek in Nederland, en wordt de voorbijgangers een andere vraag voorgelegd. Een ander vast onderdeel van het programma is het Man bijt hond Journaal. Dagelijks gepresenteerd door een persoon, die wat leuks –of juist iets vervelends – heeft meegemaakt. Verder schuift Man bijt hond in De Lijn Hongerige Wolf - Schapenbout dagelijks bij een willekeurig uitgekozen gezin aan tafel, om samen met hen de dag door te nemen. Ook zijn er nog Hollandsch Glorie, een quiz waarin de redactie zich afvraagt of de Nederlanders zelf wel zo goed zijn ingeburgerd, en Ons kent ons. In Ons kent ons is dagelijks een sketch te zien, met inburgerende buitenlanders. Tussendoor hebben we ook nog eens De Nieuwsflits, waarvan de titel in feite al vertelt wat het inhoud: Dagelijks een kort nieuwtje.
De babbelbox Naar aanleiding van het grootste onderzoek naar depressies ooit, dat binnenkort in Nederland gehouden zal worden, luidt de vraag van vandaag: “Wanneer zag u het niet meer zitten? De vraag werd beantwoord door een aantal mensen, en de gaven de meest uiteenlopende reacties. Een greep uit de antwoorden: - “Met het Nederlands Elftal.” - “Toen mijn boerenkool in de winter was opgegeten door schapen, die over het ijs bij mijn groenten waren gekomen.” - En het antwoord van een klein jongetje was: “Als ik vroeg naar bed moet.” Aanvullende onderwerpen
Man bijt hond gaat de straat op, en stelt mensen de vreemdste vragen. “Zou u, als u werkloos zou zijn, stratenmaker worden?”, was een van de vragen van vandaag. De meeste mensen zouden het wel proberen. In de Miljoenennota hebben we allemaal kunnen lezen dat de overheid binnenkort 55 cent extra belasting over een pakje sigaretten gaat heffen. Hierdoor wordt het leven voor rokers wel erg duur. De broers van der Gift hebben een goede oplossing. Zij verbouwen zelf tabak. Vergeten groentes. In de loop der tijd zijn er in Nederland heel wat groenten van de menukaart verdwenen. Man bijt hond ging bij een man op bezoek die al deze vergeten groentes zelf verbouwt, en ze vervolgens ook eet. Ten slotte nog de mededeling dat er een talentenjacht voor gehandicapten wordt georganiseerd. Aangekondigd door Jim, die gehandicapten aanspoorde zich op te geven voor de wedstrijd. Diepgang Voor een actualiteitenprogramma, waar Man bijt hond in feite ook onder valt, is er een redelijke diepgang, terwijl het programma toch nog vrij toegankelijk blijft. Dat maakt het waarschijnlijk ook zo leuk voor veel mensen. Er wordt echter toch erg veel (zinloze) informatie gegeven, die tot flinke irritatie kan lijden. Presentatie Man bijt hond wordt niet echt gepresenteerd door een persoon die in beeld komt, maar slechts door een stem. Aan de ene kant is dit handig, omdat je op deze manier beter op het onderwerp kunt letten. Aan de andere kant is het storend, omdat het ook wel fijn kan zijn als je ziet wie er tegen je praat. Kijken? Toen ik op dit programma afstemde, kreeg ik al snel de behoefte om te gaan zappen. Het begon aardig, maar daarna begon het niveau toch al snel af te zakken, om uiteindelijk te eindigen bij een flauwe sketch. Houd je van dit soort humor, moet je vooral op werkdagen rond 19.00 uur afstemmen op Man bijt hond, Nederland 1. Maar je bent gewaarschuwd. Het risico bestaat dat je het al snel helemaal niet meer ziet zitten.

REACTIES

M.

M.

CooL!

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.