Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Webcam girls door Theo Hoogstraaten

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
Boekcover Webcam girls
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 428 woorden
  • 15 januari 2011
  • 59 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
59 keer beoordeeld

Boekcover Webcam girls
Shadow
Webcam girls door Theo Hoogstraaten
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Opdracht: brief met mening en kritiek

Naam
Straat en nummer
Postcode en plaats

Plaats, Datum

Theo en Marianne Hoogstraaten
Straat en  nummer
Postcode en plaats

Betreft: het boek ‘Webcam Girls’

Geachte heer en mevrouw Hoogstraaten,

In deze brief wil ik graag mijn mening over het boek “Webcam Girls” vertellen. Laatst heb ik het verhaal gelezen en kreeg ik de behoefte om een brief aan jullie te schrijven. Hierin wil ik een paar punten van kritiek en mijn mening kwijt.

De tijd waarin het verhaal zich afspeelt sprak me aan. Het speelt zich af in het heden, dit leest fijn. Ik vind dit vooral interessant, omdat ik dingen herken. De personages gebruiken bijvoorbeeld allemaal een mobieltje en communiceren zo vaak met elkaar. Ook zijn de hoofdpersonages in het bezit van een computer en webcam, hiermee zijn ze in contact gekomen met Romeo the Great. Met Romeo de Great hadden ze afgesproken bij hun zuipkeet op de avond dat Cindy werd ontvoerd. Je verwacht dat hij Cindy heeft ontvoerd, maar uiteindelijk blijkt het een oude man, die in de buurt van de keet woont, te hebben gedaan. Dit is verrassend en geeft een wending aan het verhaal.


Echter vind ik het verhaal niet erg spannend, terwijl er toch iemand ontvoerd wordt. Je leest wat de politie doet en wat de vriendin van Cindy doet. Dit allemaal is niet erg meeslepend.

Persoonlijk denk ik dat het spannender zou zijn, als je leest wat Cindy meemaakt en denkt in plaats van dat van haar vriendin. Zo krijg je de kans om je in haar te verplaatsen en je zo meer in te leven.

Het einde ging heel snel, dat vind ik jammer. De politie wist opeens wie de dader was, je kreeg zelf geen kans om na te denken. De dader was een man die sigaren rookt en een hond had. Je wist verder niks van hem af en opeens stonden de rechercheurs voor zijn deur en arresteerde hem voor de ontvoering. Dit vond ik onwerkelijk, het enige bewijs was dat hij een hond had en sigaren rookte, omdat Cindy dit had verteld. Het was verwarrend en zonde van het einde. Ik had het gevoel dat er een stuk uit mijn boek ontbrak, zodat ik opeens het einde las.

De grote lijnen van het verhaal vind ik goed, maar de vertelperspectieven en het einde niet. Daarentegen vind ik de tijd waar het verhaal zich in afspeelde interessant en fijn om te lezen en de onverwachte dader gaf een wending aan het verhaal.

Ik hoop dat u mijn brief interessant vond en met plezier gelezen hebt.

Met vriendelijke groet,

Naam

REACTIES

C.

C.

Soowww mooi verslagje! :o

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Webcam girls door Theo Hoogstraaten"