Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Girl at sea door Maureen Johnson

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Girl at sea
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 832 woorden
  • 8 juni 2009
  • 67 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
67 keer beoordeeld

Boekcover Girl at sea
Shadow
Girl at sea door Maureen Johnson
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Algemene gegevens:

Zomer, zee & zoute zoenen.
1. Auteur: Maureen Johnson.
2. Illustrator: Sandra van de Ven – Baarn : De fontein.
3. Bladzijdes: 9 t/m 271
4. Hoofdstukken: Heeft het boek niet.
5. Genre: Liefde.

Personages:
- Clio is de hoofdpersoon in het boek.
Ze heeft lange honingblonde haren en ze heeft een tatoeage op haar arm.
- Ze is brutaal, gedurfd ze heeft lef maar ze kan ook kwetsbaar en emotioneel zijn maar dat toont ze niet van buiten.

De bijpersonen in haar boek zijn
Haar moeder.

Haar vader.
Julia – Vriendin van haar vader.
Martin – Goeie vriend van haar vader.
Elsa – Dochter van Julia.
Aidan – Assistente van Julia.

Problemen:
- Het probleem in het boek is dat Elsa en Clio allebei verliefd zijn op Aidan. En dat de boot van de vader van Clio gestolen word.
- Ja de problemen worden inderdaad opgelost want Aidan laat de twee meisjes weten dat hij Clio toch leuker vind.
Maar de boot krijgen ze in ieder geval niet terug maar een vergoeding zou best kunnen.

Samenvatting:
Clio heeft zicht gesolliciteerd voor een vakantiebaan bij een kunsthandel. Ze wil daar vooral werken omdat knappe Ollie daar ook werkt de jongen waar ze smoor verliefd op is. Wanneer ze eindelijk aangenomen thuis komt blijkt dat haar vader heeft gebeld waar ze maanden niet meer mee heeft gesproken sinds haar ouders gescheiden zijn. Hij heeft haar aangeboden om met hem mee te gaan op vakantie naar Italie. Ze stemt er op het begin niet mee in maar later moet het uiteindelijk wel. Wanneer ze in Italie beland blijkt dat ze echter niet de enige is die met haar vader mee gaat, er zijn namelijk nog veel meer mensen zoals een jongen genaamd Aidan, Elsa, Julia en Martin. Later blijkt ook dat ze gaan varen met een boot die haar vader voor een vriendenprijsje heeft gekocht, hij heeft de boot Butterfly genoemd. Op een dag word Clio wakker wanneer blijkt dat ze stilstaan op land. Ze kijkt eens goed om zich heen. Haar vader, Julia en Martin zijn weg behalve Aidan, Elsa en Clio die elkaar starend aankijken. Ze besluiten uiteindelijk om de stad in te gaan met z’n drieën. Elsa en Aidan gaan samen een kroeg in en Clio is van plan om nog een paar krijtjes te kopen voor haar portretten. Wanneer ze terug komt in de kroeg blijkt dat Elsa en Aidan aan het zoenen zijn, ze voelt zich tamelijk rot en besluit terug naar de boot te gaan. Uiteindelijk daar blijkt dat de boot veel verder van land stond dan ze had verwacht en besluit naar de boot te zwemmen, ze word geprikt door kwallen en word ernstig ziek. Wanneer ze genezen is probeert ze erachter te komen waarom haar vader zo geheimzinnig doet en waarom ze werkelijk op de boot zitten. Ze besluit in Julia’s spullen te neuzen. Ze komt erachter dat ze duiken naar de Marguerita Steen die rond 1900 tijdens een scheepsramp verdwenen is en komt er ook achter dat Julia eigenlijk haar vaders nieuwe vriendin is. Wanneer Aidan de steen op zijn radar heeft gevonden duiken ze naar de steen en vinden hem. Van vreugde besluiten ze naar een restaurant te gaan op land maar Clio is niet van plan om mee te gaan en Aidan blijft bij haar. Ze zoenen tot ze geluiden horen op de boot. Ze denkt dat haar vader terug is gekomen met de rest, maar het blijken inbrekers te zijn. Uiteindelijk komen ze toch van de boot af met een reddingsboot en hebben de Marguerita Steen meegenomen. De reddingsmannen vinden hun en ze belanden aan land. Haar vader blijkt erg getreurd te zijn omdat zijn dure boot weg is maar is blij dat ze de steen hebben meegenomen waar ze zo hard voor hebben gewerkt.
Wanneer de interview met vele mediamensen afgelopen blijken te zijn gaan ze met z’n allen terug naar het vliegveld ze nemen afscheid van elkaar en Clio blijkt dan officieel het vriendinnetje van Aidan te worden. En Elsa maakt het dan weer goed met Clio. Ze besluit haar vader ook maar eens vaker te zien!


Slot
- Er is spraken van een open einde want er kan nog van alles gebeuren, ik kan het verhaal zo verder schrijven.

- Er is sprake van een goede afloop want er is gelukkig niks gebeurd met Clio en Aidan toen de boot gestolen werd, en ze hebben gelukkig de steen meegenomen wel jammer van die boot trouwens!

Eigen mening:
Ik heb het boek gekregen van mijn vader omdat hij weet dat ik geschiedenis erg leuk vind en dat het mij erg interesseert. Verder las ik het vlot weg en besloot daarom dit boek voor een boekverslag te gebruiken.

- Spannend, leuk.
- Ik vond het boek erg spannend want er komen veel spannende dingen in voor bijvoorbeeld toen ze door kwallen werd gebeten en erg ziek werd. En wanneer ze vluchten voor die dieven.
- Ik vond het boek erg leuk want ik las het boek met gemak uit.

REACTIES

S.

S.

HARSTIKKE GOED MEID!

14 jaar geleden

S.

S.

Handigg(l)

13 jaar geleden

N.

N.

Hee,
mooie samenvatting hoor, maar er kloppen toch ook een paar dingen niet. want Aidan heeft Elsa eigenlijks nooit leuk gevonden. En Clio wordt op haar mobiel gebeld door haar vader. en je hebt toch een heel groot deel, een grote lijn weggelaten.ohja, Clio heeft ook vanaf'het begin al door dat Julia haar vaders vriendin is. maar verder toch een erg goeie samenvatting.

13 jaar geleden

H.

H.

Heey allemaal!
Ik ben er erg blij om, dat deze samenvatting toch nog goed van pas komt!
Heb het inmiddels 2 jaar geleden geschreven en tja, het is inderdaad niet geweldig maar ik heb mijn best gedaan!
Als je een leuk boek kent, laat me het mij weten.

13 jaar geleden

A.

A.

Awesome(:
Inderdaad wel wat fouten maar heb het een maand geleden gelezen en wist het dus niet zo goed meer haha

12 jaar geleden

L.

L.

Ben het met Nienke eens, een paar fouten, ook een paar spelfouten maar verder een heel goed verslag.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Girl at sea door Maureen Johnson"