Stichting Schoolinfo vraagt zich af: hoe digitaal is jouw school? Wat vind jij van het gebruik van ICT in de klas? Kunnen jouw leraren er mee omgaan, of gebruiken jullie het smartboard hooguit eens per maand? En leren op je eigen niveau en tempo, kan dat bij jou op school? Help Schoolinfo jouw onderwijs verbeteren en vul de vragenlijst in! Kost je ongeveer 5 minuutjes.
Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

De reuzenperzik

Roald Dahl

1961

160

Engels

6.0 / 10
2e klas vwo
  • anoniem
  • NL
  • 271 woorden
  • 4985 keer
    0 deze maand
  • 23 oktober 2004
Titel: James and the Giant Peach
Schrijver: Roald Dahl

Samenvatting:
James moet bij zijn verschrikkelijke tantes wonen, daar kan hij het niet uithouden en hij loopt weg. Hij krijgt magische zaadjes van een man, maar hij laat ze vallen. Daar groeit een hele grote perzik uit. James valt in de perzik en komt allemaal bewoners tegen: spin, sprinkhaan, zijderups en een duizendpoot. Dan breekt het hek en rolt de perzik in zee. In zee komen er haaien op de perzik af. James heeft een idee: als de zijderups nu zijdetouw maakt kunnen ze dat om een meeuw binden. Ze vangen wel 500 meeuwen als de zijde bijna op is. Gelukkig gaan ze dan net omhoog! Na een tijdje komt er een vliegtuig langs en knappen de touwtjes. Ze vliegen over New York en de perzik valt op het Empire State Building. James wordt heel beroemd en de ooit zo zielige James heeft nu heel veel vriendjes!


Onderwerp:
Het belangrijkste onderwerp vind ik tovenarij omdat die perzik nooit zo groot kan worden. En het is ook wel heel erg onwaarschijnlijk dat die 500 meeuwen die grote perzik omhoog kunnen tillen.

Hoofdpersonen:
De hoofdpersoon is James Henry Trotter. James is klein en 4 jaar oud. Hij is heel alleen en ongelukkig op het begin. Maar aan het einde van het boek krijgt hij veel vriendjes en wordt hij gelukkig.

Is het boek aan te raden?
Dit boek raad ik aan omdat het een heel erg leuk verhaal is. Ook is het heel erg goed te begrijpen. Het is niet zo heel erg moeilijk in het Engels geschreven en dat maakt het handig om te gebruiken als boekje voor school.

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

Hoge waardering

Ellen 1e klas havo/vwo7.6
Alieke 3e klas vwo7.4
anoniem2e klas vwo7.8
Leonie 1e klas havo/vwo7.6
anoniem6.8
Meer verslagen ›

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

Sneller en makkelijker reageren?
Login of maak een profiel aan

4028

reacties