Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Zeven dagen donker door Karel Verleyen

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Zeven dagen donker
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 538 woorden
  • 5 augustus 2004
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
10 keer beoordeeld

Boekcover Zeven dagen donker
Shadow
Zeven dagen donker door Karel Verleyen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
4. Het genre is Liefde, maar eigenlijk ook Problemen. (maar dat is bijna in elk boek) 5. Marjan en Mark, de twee hoofdpersonen, mogen van Marjan’s vader geen relatie hebben. Ze doen het stiekem. Op een dag, na weer een nachtbezoek van haar vader te hebben gekregen, liep Marjan weg van huis. Ze kon het niet meer aan. Ze fietste weg, naar het plaatsje Melhem. Toevallig hadden ze daar een buitenverblijfje. Haar vertrek bleef natuurlijk niet onopgemerkt. Haar moeder was, zoals alle moeders zouden zijn, doodongerust. Dagen gingen voorbij. Marjan begon zich langzaamaan te vervelen. Wat kon je doen in zo’n verlaten huisje. Het enige wat ze kon doen is schrijven in haar dagboek. Bij haar thuiskomst was ze heel bang omdat ze dacht dat haar vader zich zou willen wreken op haar omdat ze weggelopen was. Maar haar vader zag er alleszins gelukkig uit. Nu gaat alles weer goed met Marjan. Haar relatie met haar vader is weer in orde. En wat er zal gebeuren met de relatie tussen Marjan en
Mark, dat zullen we nooit weten. 6. Er zijn vier hoofdpersonen in dit boek: Marjan: Meisje van 14, zij is de hoofdhoofdpersoon. Alles draait om haar. Zij is een moeilijk te begrijpen kind en ze is bang emotioneel aangeraakt te worden. Zelfs zo erg dat ze er helemaal

gek van wordt. Mark: De beste vriend van Marjan. Hij begrijpt de problemen van Marjan niet. Hij probeert hier toch achter te komen. Mark kent Marjan al vanaf zijn geboorte en hij wil weten wat er met haar gebeurd is de laatste tijd. Marjan haar vader: Het probleem van Marjan, maar hij beseft dit zelf niet. Hij houdt zielsveel van zijn dochter, maar hij begrijpt niet dat ze niet meer de hele tijd geknuffeld wil worden. De Therapeut: Hij probeert Marjan’s probleem op te lossen. Hij doet in haar ogen een paar vreemde opmerkingen, maar toch let ze goed op. Hij helpt hierna Marjan’s vader om lessen te volgen om Marjan goed te behandelen. 7. Er wordt niet verteld waar ze woont, maar er staat wel in dat ze tijdens haar weglopen van huis naar de plaats Melhem gaat (waar dat ligt weet ik niet). Het plaatsje heeft was verlaten huisjes, en in 1 gaat Marjan zitten. 81. Ik heb er 3 uur over gedaan (180 min), dus dat is de verteltijd. 82. De vertelde tijd is 117 bladzijdes. 83. Ik heb die niet ontdekt, maar ze zouden erin kunnen zitten. 84. Ja, alles wordt in de chronologische tijd verteld. 85. Er zijn geen flashbacks. 9. Het verhaal begint met “het begint allemaal opnieuw” dus ik ga ervan uit dat het in het midden begint, er zal wel een boek voor zijn geweest. 10. Het belangrijkste probleem is dat Marjan van haar vader geen relatie met Mark mag. Hierdoor loopt ze later in het verhaal weg. 11. Het perspectief is constant in dagboekvorm. 12. De titel laat de 7 donkere dagen van Marjan zien, de dagen dat ze ergens anders dan thuis verbleef. 13. Ik vond het verhaal zeer ingrijpend, je zou het niet zomaar van je vader verwachten dat hij een relatie van jou stopzet. Eigenlijk kan ik ook wel begrijpen waarom Marjan wegloopt. Al lijkt dit eerder een meisjes/vrouwenboek, het is ook wel geschikt voor de mannen en jongens onder ons.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Zeven dagen donker door Karel Verleyen"