Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The body in the library door Agatha Christie

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover The body in the library
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 360 woorden
  • 27 juni 2003
  • 79 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
79 keer beoordeeld

Boekcover The body in the library
Shadow
The body in the library door Agatha Christie
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: dood van een danseres Schrijfster: agatha christie
Eerste persoonlijke reactie: Het is een droevig boek omdat Ruby Keene en Pamela Reeves vermoord worden en de ouders in verdriet achterblijven
Het zet me aan het denken omdat ik vanzelf begin te denken hoe de moord gepleegd is en vooral door wie. Het is een verrassend verhaal want je krijgt een idee van wie de dader is en op het einde blijkt dan dat het heel iemand anders is van wie je het niet had verwacht. Het is spannend omdat er steeds weer iets nieuws wordt ontdekt zoals de dood van Pamela Reeves enz. Het is ingewikkeld omdat je steeds nieuwe dingen en personen tegenkomt en je het meermaals twee keer moet lezen om alles op een rijtje te kunnen zetten
Samenvatting: Er is een lijk gevonden in de bibliotheek van Mnr en Mevr Bantry. Het lijk is van Ruby Keene. Kolonel Melchett en Commissaris Harper van de politie komen snel met een verdachte aan: Basil Blake. Dit is een ruige jongen die omgang had met het meisje. Maar de hoofdpersoon Miss Marple denkt dat het heel anders in elkaar zit dan de politie denkt. De enige vriendin van Ruby Keene, Josephine Turner, ziet gelijk dat het lijk van Ruby Keene is, tenminste dat beweert ze. Niemand twijfelt hieraan en het onderzoek gaat verder. Ze komen erachter dat de gehandicapte Mnr. Jefferson veel geld had vastgezet op Ruby Keene. Nu gaat het geld naar zijn schoonzoon en dochter want zijn kinderen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk(hierdoor is Mnr. Jefferson gehandicapt) en verdere familie heeft hij niet. Zijn schoonzoon en dochter hebben er dus voordeel bij als ze Ruby Keene hebben vermoord. Na een lange speurtocht komen ze erachter dat Pamela Reeves ook vermoord is en dat dit verband heeft met de zaak Ruby Keene. Nu merken ze met behulp van Miss Marple dat het lijk in de bibliotheek Ruby Keene niet is maar Pamela Reeves! Dit verklaart veel en dierdoor komen ze erachter dat Josephine Turner en Mark Gaskell (de schoonzoon van Mnr. Jefferson) de schuldigen zijn. Dit raadsel is, net als vele anderen, weer eens opgelost door Miss Marple.

REACTIES

T.

T.

mooi maar kort.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.