Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Nooit de buren bijten door Paul van Loon

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Nooit de buren bijten
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 493 woorden
  • 11 mei 2003
  • 105 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
105 keer beoordeeld

Boekcover Nooit de buren bijten
Shadow
Nooit de buren bijten door Paul van Loon
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting Meneer Knieper wil de familie Rip weg van hun buurt, omdat hij denkt dat Familie Rip allemaal monsters zijn dus hij maakt plannen. En de kinderen van familie Rip en de vrouw wachten al heel lang op hun man. Hij was al lang geleden verdwenen. De plannen van meneer Knieper waren dit: 1.) De stroom uitschakelen, 2.) De hond naar het asiel brengen en 3.) Een actie beginnen: RIP ROT OP. Dus begon hij. Plan een en plan twee waren mislukt, dus was het tijd voor plan 3.Maar dat mislukte ook. Dus wou meneer Knieper de familie Rip opblazen met dynamiet. Hij ging naar huis om het te halen, maar hij zag een vreemde man die aan hem vroeg waar familie Rip woonde. Meneer Knieper zij “daar” maar ik zou er niet heen gaan ik ga het laten ontploffen. De man vroeg of hij iets te drinken mocht. En toen kwam die van huis en het was vader, maar meneer Knieper had twee gaatjes in zijn nek en geen spiegelbeeld meer. De belangrijkste personen of hoofdpersonen: Jimi Rip: hij is een jongen van 12 jaar het is een jongen die graag gitaar speelt. Ernst Rip: hij is een jongen van 12 jaar het is een jongen die erg van klassieke muziek houdt. Lea Rip: zij is een spook van duizenden jaren oud, ze kan door alle muren vliegen. Meneer Knieper: is een man van 30 jaar en hij probeert zijn buren weg te jagen. Mevrouw Rip is een moeder van duizenden jaren oud en zij probeert om haar zoons aardig te houden. Oom Angus is een skelet die telkens uit elkaar valt en hij is meestal in de kelder.
Eigen mening: Ik vind het verhaal spannend en lachwekkend, omdat de dingen die gebeuren zijn erg spannend maar je moet er ook wel om lachen want er gaan ook dingen mis. Ik vind het vooral niet griezelig of eng, omdat het verhaal fantasie is. Ik zou andere mensen aanraden om dit boek te lezen, want het is een erg leuk boek. Ingezonden stuk De oplossing van meneer Knieper; Namelijk het idee het opblazen van het huis van zijn buren. Want daarmee kon hij zelf in slechtere situatie terechtkomen dan voorheen. Dus de politie kon hem in de gevangenis opsluiten wegens vermoorden van zijn buren of vampier familie kon hem doden. Hij kon beter de politie erbij halen en hun identiteit laten controleren. Agenten konden dan de werkelijkheid misschien ook vaststellen, dat ze al lang dood waren. Dan was hij de held van de wijk. Niet alles kunnen we met geweld oplossen. Advertentie Het boek ‘Nooit de buren bijten’ is een heel leuk, boeiend en grappig boek om te lezen. Ik verzoek iedereen om het te lezen. Het is geschreven door Paul van Loon. Toen ik aan het boek was begonnen wou ik het heel snel af hebben. Je kan het bijna in ieder bibliotheek krijgen en ik heb het van Gemeente Bibliotheek Rotterdam geleend. Veel plezier met het lezen.

REACTIES

Y.

Y.

Hoi,

Bedankt voor dit uittreksel ik heb er heel veel aan.

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Nooit de buren bijten door Paul van Loon"