Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Castel-camping door Karin de Koning

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Castel-camping
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • vwo | 480 woorden
  • 12 maart 2002
  • 246 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
246 keer beoordeeld

Boekcover Castel-camping
Shadow
Castel-camping door Karin de Koning
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Auteur: Karin de Koning.
Titel: Castel-camping.
Aantal bladzijden: 26 blz.

Verslag Castel-camping.

Het verhaal gaat over familie Cosse die van een vakantie Spanje teruggaan naar huis en onderweg nog naar een camping gaat in Frankrijk. De familie Cosse bestaat uit een vader: monsieur Cosse, een moeder: madame Cosse en twee kinderen: Thierry en Carine.

Ze gaan op vakantie en komen bij een splitsing waar ze kunnen kiezen uit twee campings: Castel camping des Ormes en Le Verger. Ze kiezen Castel camping des Ormes. Als ze daar aankomen worden ze onvriendelijk ontvangen door de receptie en gaan naar hun plaats.
’s Middags willen de kinderen gaan zwemmen en zien een kasteel naast het zwembad. Ze lopen er naar toe en zien een oude vrouw binnen zitten maar ze worden weggejaagd door een vreemde man. Tegen de avond gaat Carine naar de bibliotheek en let niet op de tijd. Dus moet ze daar overnachten want alles is al afgesloten. ’s Ochtends wordt ze wakker door twee mannen die praten over het kasteel. Ze praten over dat ze het kasteel willen kopen van de oude dame die Thierry en Carine hadden gezien. Ze proberen ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk mensen naar de camping komen zodat ze het dan goedkoper kunnen kopen. Dat doen ze door te zeggen dat de camping al helemaal volgeboekt is.


De volgende dag slagen Thierry en Carine erin om in het kasteel te komen. Ze gaan naar de oude dame genaamd Madame de la Tour en dan blijkt dat ze invalide is en dat ze het dus heel fijn vindt dat ze bij haar op bezoek komen. Niemand komt bij haar op bezoek omdat de mannen zeggen dat ze gek is.
Carine vertelt alles van wat ze gehoord had en ze besluiten om Madame de la Tour te helpen.
Carine en Thierry gaan bewijzen zoeken dat de camping helemaal niet vol is. Dat doen ze door in te breken en foto’s te nemen. Daarna bellen ze de nicht van Madame de la Tour op: Leontine Laforge. Als de man van haar (Francois Duchamp) de bewijzen ziet kan hij ook actie ondernemen. Francois Duchamp wil voor de camping zorgen. Ze verwisselen de adressen van elkaar en de familie Cosse gaat naar huis.

Later krijgt de familie Cosse een brief van Madame de la Tour. In die brief staat dat het goed gaat en dat ze nog een keer langs kunnen komen op haar kosten.

Uitleg titel
De titel van het boek is eigenlijk heel simpel. Ze gaan naar een kasteelcamping en dat is in het Frans castel camping.

Mening inhoud
Ik vond de inhoud van het boek wel goed want ik kon steeds één hoofdstuk per keer lezen en dat vond ik plezierig. Ik deed rustig aan want ik had de tijd. Ik vond wel dat er veel moeilijke woorden werden gebruikt.
(woorden die ik nog niet heb gehad)

REACTIES

G.

G.

De familie cosse kwam niet terug van een vakantie in spanje maar waren ernaar onderweg en waren dus op doorreis en namen onderweg nog een camping.

mvg. Gabrielle

18 jaar geleden

P.

P.

hoi

echt fet beter dat je een uitrekksel van dat boekje had gemaakt nu hef ik hem tenminste niet te lezen want ik snap er heeelemaal niks van

groetjes paulette

21 jaar geleden

B.

B.

Thankszzzzz!!
Ik heb een 7,5.. En had beetje jouw
verslag als voorbeeld gebruikt!
Wahah wel een geinig boekie toch :P
CiaO *Bb

19 jaar geleden

F.

F.

Heey Thanx!!
Ik was al bang dat ik dat hele boekje moest lezen .. pff...

13 jaar geleden

N.

N.

woow geniaal!! heb vrijdag een so en snapte nix van dat boekje hahaha egt chill dat je die samenvatting hebt,, anders haal ik echt een 1 :$

13 jaar geleden

L.

L.

Heey, bedankt, met deze samenvatting snap ik waar het verhaal over gaat!

12 jaar geleden

L.

L.

Ik weet t niet hoor maar komen ze nou terug van een vakantie Spanje of gaan ze juist naar Spanje heen??
Lies

12 jaar geleden

V.

V.

Wow, thanx, haha, mn vriend belde me op dat deze samenvatting hier stond, haha, ik verander m wel een beetje want anders ziet de docent dat we allemaal het zelfde hebben. maar dit scheelt me een uur! minimaal! Thanx

12 jaar geleden

Q.

Q.

Dit is echt vet handig!!! Ik ben niet goed met Frans boekjes. Ik moest een leesdossier van dit boekje maken. En ik begreep niks van het boekje! Faal. Hihi. Maar nu weet ik wel waar het over gaat. Dankjewel!!!

12 jaar geleden

L.

L.

Wow thanks, ik heb het boekje helemaal gelezen maar ik snapte er helemaal niks van! ik heb morgen een so en deze samenvatting heeft me echt geholpen! anders had ik sowieso een 1 gehaald..

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Castel-camping door Karin de Koning"