Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Le voleur d'enfants door Jules Supervielle

Beoordeling 8.3
Foto van een scholier
Boekcover Le voleur d'enfants
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 556 woorden
  • 6 oktober 2001
  • 206 keer beoordeeld
Cijfer 8.3
206 keer beoordeeld

Boekcover Le voleur d'enfants
Shadow
Le voleur d'enfants door Jules Supervielle
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Hoofdpersonen: - Antoine, hij is de hoofdpersoon. Een jongen van 7 jaar die meegenomen wordt. - Kolonel Philemon Bigua, hij is degene die Antoine meeneemt. Op het eind adopteert hij Antoine ook. - Hélène Charnelet, de moeder van Antoine. Tijd: Dat wordt niet echt duidelijk in het boek. Plaats: Het verhaal speelt zich af bij 'Square Laborde', maar ook in het huis van de kolonel en in het huis van Hélène. Samenvatting: Antoine is 7 jaar oud als hij met zijn kindermeisje Rose naar de stad gaat. Daar raakt hij door alle drukte Rose kwijt. Hij blijft alleen achter, maar dan roept een grote meneer zijn naam. Die meneer vraagt of Antoine in de limousine wil komen, dat wil hij wel. De man is kolonel Philemon Bigua. De limousine rijdt naar een huis waar nog meer kinderen zijn, onder wie een tweeling: Fred en Jack. Zij zijn door hun ouders achtergelaten. Kolonel Bigua heeft ze meegenomen. Als kolonel Bigua aan Antoine vraagt of hij bij hem en zijn vrouw Desposoria wil blijven, geeft Antoine geen antwoord. Door kolonel Bigua wordt dit opgevat als een ‘ja’ en hij laat Antoine weer met de ander kinderen spelen. Die nacht heeft Antoine een droom. Hij denkt dat zijn moeder zijn kamer binnenkomt. Hij gaat naar buiten en daar ziet hij op de stoep een schildpad en hij neemt deze mee. De volgende dag ziet kolonel Bigua de schildpad en hij wil hem niet binnen hebben, maar Antoine wil hem graag houden. Dan heeft Antoine weer een droom: hij ziet zijn moeder, maar haar handen lijken op die van kolonel Bigua. Antoine gaat weer naar de kamer van kolonel Bigua en dit keer vraagt de kolonel of Antoine naar huis wil, maar Antoine zegt van niet. De moeder van Antoine, Hélène Charnelethoort van Rose wat er gebeurd is en kan niet slapen. ‘Waarom is haar kind niet teruggekomen?’ Maar na een tijdje valt ze toch in slaap. De volgende dag krijgt ze een brief, waarin staat dat Antoine nog leeft en dat alles goed met hem gaat. Hélène is blij dat haar kind nog leeft. Maar wat moet ze nu doen? Moet ze naar de politie gaan? Op een dag lopen kolonel Bigua, Desposoria, Fred, Jack en Antoine over ‘Bois de Boulogne’, als ze zien dat een vrouw wordt aangereden. Het blijkt Hélène te zijn. Antoine omhelst zijn moeder, maar laat de hand van kolonel Bigua niet los. Hélène weet dat kolonel Bigua de kidnapper van haar zoon is, maar ze voelt zich te zwak om hem te haten. Antoine gaat samen met zijn moeder naar huis. Daar besteedt Antoins moeder heel veel aandacht aan hem, maar ze is ziek. En als ze dan op een dag overlijdt, wordt Antoine alsnog geadopteerd door de kolonel.
Mening: Ik vond het verhaal erg moeilijk te lezen. Ik snapte veel woorden niet en moest die dus opzoeken. Daardoor kon ik het verhaal weer niet zo goed volgen. Ik vond het onderwerp op zich wel aardig om over te lezen, omdat het toch wat serieuzer was dan de andere kleine boekjes die ik gelezen heb. Ik vond dit wel weer een erg dun boekje voor een echt goed verhaal, maar als het wat dikker was geweest, had ik er waarschijnlijk nog minder van gesnapt.

REACTIES

A.

A.

dank je dank je dank je

groeten van iemand in de problemen

22 jaar geleden

M.

M.

Hardstikke bedankt voor het maken van een uittreksel over het Franse boekje, jij snapte er dus niks van en je zit (misschien zat) in 4 gymnasium, en ik zit in 4 mavo en ik moet dit boekje ook lezen, ik snap er dus al helemaal geen bal van. Dankzij jou uittreksel snap ik het wat beter (veel beter) echt super!!

Groetjes Marjolein

22 jaar geleden

F.

F.

Hoi Sietske! Wat is dat nou, ik zit in drie gymnasium en moet dat boekje nu al lezen! maar ik snapte 't neit helemaal(vooral dat einde niet!) maar nu wel! Thanks voor je uittreksel, gelezen op scholieren.com!
Greetzzzzz, floortje

22 jaar geleden

A.

A.

heeeeel erg bedankt dat jouw verslag hier op deze site stond!
ik zit in atheneum 3 en ik snapte er geen bal van dus....weet je trouwens wel zeker dat het goed is?
noujah maakt ook nix uit ik heb tenminste iets!

xxxjes alies

21 jaar geleden

J.

J.

He, een goeie uitreksel die van Le voleur dénfants.

Cheers Joris

21 jaar geleden

J.

J.

Heey! Ik had je boekverslag gelezen op de site, heel erg bedankt nu kan ik morgen mooi een voldoende halen op me toets :D Maar ik wou ff iets vragen, heb jij dit boekje gelezen in 4 (!!!) atheneum? Ik zit nl. in 2 havo en ik moet dit boekje nu lezen. Beetje erg of niet? ik wil dit graag eventjes weten zodat ik een vette aanklacht kan indienen tegen mijn Franse docente. Zij geeft ons altijd heel erg moeilijke dingen op.

Maarjah dankjewel

Groetjes, Jossie...

20 jaar geleden

N.

N.

heel erg bedankt dat je je uitreksel op internet heb gezet het was de enigste van dit boekje en al ha dhij er niet opgestaan had ik nu een dikke onvoldoende ben echt blij dat jij hem er op heb gezegt dank je wel (K) kissaa noortje

20 jaar geleden

M.

M.

he het was een goed uitreksel ik heb het goed kunnen gebruiken als je wil kunnen we elkaar helpen met werkstukken enzo hier heb je me msn en nogmaals bedankt
afz. mohamed 4mavo

20 jaar geleden

A.

A.

hoi ik ben alex en ik heb ook het boekje ´´le voleur d´enfants gelezen en net als jij snapte ik ook veel woorden niet, eigenlijk toen ik het boekje uit had wist ik alleen dat het over antione ging en dat er een limosine in het verhaal was, ik dacht aan de naam ´´antoine´´ dat het een meisje was maar dus niet.

ik wil je graag bedanken voor het verslag anders had ik er helemaal niks van gesnapt en ik zal het aan een paar vrienden van mij laten zien want zei snapten er ook niks van .




!!!bedankt!!!


gr. alex

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Le voleur d'enfants door Jules Supervielle"