Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

So much to tell you door John Marsden

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
Boekcover So much to tell you
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 439 woorden
  • 13 juli 2001
  • 47 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
47 keer beoordeeld

Boekcover So much to tell you
Shadow
So much to tell you door John Marsden
Shadow
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Titel Ik heb je zoveel te vertellen Auteur John Marsden Uitgever Clavis
1e druk: Hoofdpersonen en karakterbeschrijvingen De belangrijkste hoofdpersoon is Marina. Haar karakter beschrijf ik als volgt: 1. Ze is een verlegen meisje, dat blijkt ook uit dat ze niet praat. 2. Ze is heel gevoelig en emotioneel. 3. Ze is behoorlijk onzeker, ze heeft gebrek aan zelfvertrouwen. 4. Ze is heel erg in zichzelf gekeerd, vandaar ook dat ze een dagboek begint. Een ook wel belangrijk persoon is de vader van Marina. Zijn karakter beschrijf ik als volgt: 1. Marina's vader is een trotse man. Verder staat er niet voldoende informatie in om een uitgebreidere karakteromschrijving te maken. De plaats waar het zich afspeelt en de rol daarvan: Het verhaal speelt zich af op een kostschool in Warrington (Engeland) Ik vind dat de plaats een behoorlijk grote rol speelt. Bijna het hele verhaal speelt zich daar af. Het is wel zo dat het net zo goed in een ziekenhuis zou kunnen spelen. Bijzonderheden Het boek is geschreven in een dagboekvorm en vertaald vanuit het Engels door Hilde Vandeweghe.
Samenvatting Marina's vader zat in een gevangenisboerderij, want hij had zuur in Marina's gezicht gegooid. Hierdoor praatte marina niet meer. Ze werd door haar moeder eerst naar het ziekenhuis en daarna naar een internaat gebracht. Ook daar kwam er geen verbetering. Ze dook zelfs in een hoekje asl er iemand aankwam. Op een dag ging ze met een meisje mee naar huis in het weekend. Ze schreef dat meisje een briefje waarin ze vroeg of ze even naar het ziekenhuis mocht. Ze had namelijk gehoord dat haar vader daar was. Ze werd erheen gebracht. Daar aangekomen zag ze haar vader en voor het eerst sinds jaren praatte ze weer. Ze deed haar mond open en zei: "Pappa:. Ze probeerde het nog eens en zei: "Pappa, ik heb je zoveel te vertellen". Waarom ik dit boek heb gekozen Ik heb dit boek gekozen, omdat het onder werp me erg aansprak. Ik vind het een erg mooi boek. Mijn mening over het boek Het boek beviel me erg goed. Het was een fijn boek om te lezen. Niet echt moeilijk en toch heel boeiend. Je kunt erg meeleven met Marina, omdat het boek is geschreven in een dagboekvorm. Ik vind het boek zeker een aanrader, maar het is meer voor meisjes. Want er komen alleen meisjes in voor. Het speelt in een meisjes internaat. Mijn samenvatting is vrij kort, maar dit is de hoofdlijn. Ik vond de bijzaken qua invloed niet erg belangrijk en ik vond ze aan elkaar gelijk. Dus als ik ook de bijzaken zou gaan vermelden, kan ik beter een boek gaan schrijven.

REACTIES

K.

K.

In het geschreven samenvatting staan schrijf fouten en verteld niet veel over het boek.En er wordt niet de waarheid verteld!

16 jaar geleden

M.

M.

sow ik wil je echt even hartstikke bedanke voor da verlag van je
ik moet echt heel snel een verslag hebbe en wij moesten t net op zon manier doen dus ik heb je verslag ingeleverd en een beetje veranderd
en de meester zij nou heel geod gedaan
(ik had t boek glad niet geleze) ma na je verlag wel watn het leek me en leuk boek
dus...
heel erg bedankt
groetjes mego

22 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "So much to tell you door John Marsden"