Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De vos van de Biesbosch door Ad van Gils

Beoordeling 3.9
Foto van een scholier
Boekcover De vos van de Biesbosch
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 336 woorden
  • 18 maart 2000
  • 144 keer beoordeeld
Cijfer 3.9
144 keer beoordeeld

Boekcover De vos van de Biesbosch
Shadow
De vos van de Biesbosch door Ad van Gils
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
2. - Ad van gils - de vos van de biesbosch - kluitman - staat niet in het boek
3. Oorlogs verhaal
4.Dirk is een jonge die in het verzet werkt ten tijde van de 2e wereldoorlog. Hij heeft al in veel verzetsakties meegedaan. Waaronder het overzetten van mensen die naar het bevrijde zuiden willen. Bij z'on crossaktie wordt hij gevangen door ss soldaten die naar het bevrijde zuiden willen omdat ze de oorlog aan het verliezen zijn. Dirk moet hierbij helpen in ruil voor deze hulp krijgt hij info over waar de ouders van zijn joodse vriendin judith koperman gevangen zitten. Bij het naar het zuiden overplaatsen van de ss'ers weet Dirk de ss'ers zo tegen elkaar optezetten dat ze ruzie krijgen en hij ontsnapt. Nu gaat Dirk met zijn vriendin naar Duitsland opzoek naar de ouders die al vrijgelaten zijn. 5. De hoofdpersoon is Dirk kromvoort hij is wild en ombesuisd en komt hierdoor nog wel eens in moeilijkheden. Hij wordt in de loop van het verhaal zelfstandiger en verstandiger. De bijpersonen zijn: Judith: zij is rustig en lief ze is ook de vriendin van Dirk. De zwarte meester: hij is wreed en hij is een landverader
Klaas: hij is dapper en hij is de vader van Dirk

6. Het verhaal speelt zich af in duitsland en rond en in de biesbosch. 7. Het verhaal begint in 1944 en eindigt in 1945 de vertelde tijd is dus 1 jaar. De verteltijd is 3 uur. Er zijn tijdsversnellingen en er zijn ook flashbacks. 8. Het begint midden in de gebeurtennissen. 9. Het belangrijkste probleem is de ouders van Judith terug te halen. Het boek heeft een goeie afloop. Het verhaal is realistisch. 10. Het is in het vertellers perspectief geschreven. 11. Het boek heet de vos van de biesbosch omdat Dirk zo sluw als een vos is en het speelt zich voornamelijk af bij de biesbosch. 12. Liefde is erg belangrijk. 13. Het is een leuk boek en spannend. Ook is het makkelijk te lezen dit laatste vind ik belangrijk omdat ik anders geen zin meer heb om te lezen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De vos van de Biesbosch door Ad van Gils"