De beste YouTube-leraar: Bijles Duits

De beste YouTube-leraar: Bijles Duits

In deze rubriek vertellen scholieren elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgd. Deze week: Wouter (15) over Bijles Duits

“De video’s van Martin Ringenaldus heb ik niet zelf gevonden: het was mijn eigen docent Duits van vorig jaar die ze aanraadde. Mijn leraar liet ze zelf zien in de les en vaak moesten we ze ook als huiswerk bekijken en aantekeningen erbij maken. Op die manier ontdekte ik het kanaal ‘Bijles Duits’.

Ik vind de video’s van Martin erg handig, omdat ze kort en bondig zijn. Mijn leraar Duits is absoluut geen slechte leraar en kan goed uitleggen, maar als geheugensteuntje voor toetsen zijn de video’s ideaal. In de les moet je ook altijd vragen aan de leraar of hij of zij iets langzamer wilt uitleggen. De video’s van Duits kun je gewoon op pauze zetten als het te snel gaat, wel zo makkelijk.

Dit jaar doe ik examen in het vak Duits. Mijn cijfers zijn door de video’s ontzettend verbeterd, maar voor het examen moet ik nog wel aan de bak. De video’s hebben me wel al het eerste zetje gegeven om te gaan leren voor het eindexamen. Het examen halen moet ik echt zelf doen, maar dit is in ieder geval iets wat mij erg op weg helpt.”

Wil jij zelf een YouTube-leraar tippen? Stuur een mail met daarin je naam, leeftijd en favoriete leskanaal naar renske@scholieren.com. Is de docent nog niet aan bod gekomen, dan leggen we je uit hoe je er het beste een stukje over kunt schrijven. Geen zin om dat zelf te doen? We kunnen je ook even kort telefonisch interviewen.

Gepubliceerd op 11 oktober 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.