Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Zo sta je mooi op je schoolfoto

Zo sta je mooi op je schoolfoto

Schoolfoto's: veel mensen hebben er een hekel aan. Op de een of andere manier sta je er altijd lelijk op, en de foto wordt het hele jaar door nog gebruikt ook. Maar niet dit jaar: komend schooljaar sta jij zonder slechte outfit, pluishaar of panda-ogen op de foto, want hier vind je dé tips voor een mooie schoolfoto. 

Tip 1: stel je outfit van tevoren samen

Oh help, het is fotodag en je was dat helemaal vergeten. Daarom trek je snel een hemdje uit de kast dat er wel oké uitziet, om er vervolgens (te laat) achter te komen dat er een dikke jamvlek op zat. Dit soort dingen kun je makkelijk voorkomen door op tijd jouw outfit samen te stellen. Let daarbij op de kleuren van de kleding: heb je een erg witte huid, dan is het geen goed idee om volledig in het wit of zwart te gaan, want de flits kan jouw foto dan erg ruïneren. Ook is het handig om je outfit pas op school aan te trekken: je loopt dan niet het risico dat je verregent of dat een meeuw op je shirt poept.

Tip 2: zorg voor een natuurlijke look

Make-up is erg belangrijk voor een goede schoolfoto: je kunt onzuiverheden verbergen en de mooie delen van je gezicht juist op laten vallen. Bedenk wel dat het een schoolfoto is en geen foto die je op een galafeest maakt. Zorg er dus voor dat je make-up natuurlijk aangebracht is, door de juiste kleur foundation en coverstick te gebruiken en je foundation over te laten lopen in je nek. Gebruik ook niet te veel mascara, want dat zorgt in plaats van bambiwimpers voor dikke spinnenpoten. Beter kun je een wimperkruller gebruiken voor een mooi effect.

Tip 3: neem spullen mee voor een make-up check

Je zult het net zien: ben je eindelijk tiptop opgemaakt voor de schoolfoto, gaat het regenen op weg naar school en lopen je mascara, eyeliner en foundation uit. Gelukkig kun je dat op school nog snel bijwerken, maar daarvoor moet je wel de juiste spullen meenemen. Als je op de schoolfoto gaat, vergeet dan niet om make-up remover, wattenstaafjes, wattenschijfjes en een handspiegeltje in je make-uptasje mee te nemen. Op de schoolfotodag staat er namelijk vaak een enorme rij voor de spiegel in de damestoiletten en met een eigen spiegeltje hoef je niet te wachten.

Tip 4: verzorg je haar goed

Hoe goed je make-up ook zit, als je een dikke, pluizige bos stro als kapsel hebt, wordt het alsnog een slechte schoolfoto. Was dus de avond voor de foto je haar (op de ochtend zelf kan de badkamer weleens bezet zijn, stress!) en als het dan ’s ochtends toch vet is, gebruik je droogshampoo. Style je thuis je haar? Spray er dan genoeg haarlak in en kam dat dan voorzichtig door zodat het goed blijft zitten. Ga ook op tijd naar de kapper, zeker als je geverfd haar hebt. Je wilt of course niet met dikke uitgroei op de foto staan.

Met deze tips kom je al een heel eind met het bereiken van een fantastische schoolfoto. En, misschien nog wel het belangrijkste: vergeet niet te lachen! Zonder lach heb je een veel minder mooi resultaat. Say cheese! 

Gepubliceerd op 3 oktober 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.