Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Even voorstellen: het nieuwe LAKS-bestuur

Even voorstellen: het nieuwe LAKS-bestuur

De examenperiode is bijna helemaal voorbij, dus de Examenklachtenlijn van het LAKS heeft de drukste periode achter de rug. Toch blijft het druk bij het LAKS: naast de welbekende klachtenlijn is het scholieren-komitee met nog een triljoen andere dingen bezig. Waaronder een bestuurswisseling. De oude LAKS bestuursleden maken plaats voor een veelbelovende nieuwe garde, uiteraard allemaal scholieren. Als gloednieuwe penningmeester stel ik je voor aan het bestuur 2016-2017.

Sven Annen (17 jaar, volgend jaar 6 vwo, middelste op de foto)

Sven uit Amsterdam is de voorzitter van het LAKS-bestuur. Dat betekent dat hij met name het aanspreekpunt is voor de pers en politiek. Zijn voorganger, Andrej Josic, was een graag geziene gast in de Tweede Kamer en heeft zelfs enkele keren aan verschillende debatten deelgenomen. Die taak zal Sven nu dus overnemen. Sven is te herkennen aan zijn kabouter-lengte en zijn Amsterdamse accent. Mocht je hem ooit denken te zien, vraag hem of hij 'debatteam' met z'n Amsterdamse accent kan zeggen. Dan weet je meteen zeker dat je de juiste hebt!

Mimi Gaillard (16, volgend jaar 5 vwo, tweede van links)

Mimi zal zich volgend jaar als secretaris bezighouden met de leden van het LAKS; dat zijn de bijna 300 leerlingenraden vanuit heel Nederland. Mimi organiseert verschillende vergaderingen en activiteiten voor hen. Daarnaast is zij ook inhoudelijk bezig. Haar portefeuilles zijn medezeggenschap, innovatie en digitalisering, een mogelijke voorgangstoets voor de onderbouw en de internationale en regionale samenwerking tussen leerlingenraden. Mimi heeft, net als vele andere LAKS-ers, heel veel ervaring met de leerlingenraad. Zo zette zij met haar leerlingenraad in Breda al verschillende projecten op. Mocht je haar in het wild spotten, dan kun je haar herkennen aan haar paardenstaart. Slechts een handvol mensen heeft haar weleens met los haar gezien.

Jasmijn Bleijlevens (17, volgend jaar 6 vwo, derde van rechts)

Ja, dat ben ik dus! Ik ben penningmeester van het bestuur, maar daarnaast heb ik ook nog veel inhoudelijke taken. Ik houd me vooral bezig met vragen en discussies rond de rekentoets, de vraag 'Wat moeten scholieren leren?' en de problemen en regels in het vavo en privaatonderwijs. Mijn doel voor dit jaar is dan ook om de rekentoets niet meer mee te laten tellen, voor geen enkel niveau. Daarnaast ben ik als penningmeester dus verantwoordelijk voor de moneys. Ik schrijf een begroting, met behulp van een financieel medewerker, en let erop dat we niet te veel geld uitgeven. Hoe je mij herkent? Als je een LAKS'er te snel hoort praten, dan heb je mij te pakken!

Nadia Azimzadeh (16, volgend jaar 5 vwo, derde van links)

Nadia is een van de vier algemene bestuursleden van het bestuur. Dit betekent dat zij zich alleen met haar inhoudelijke portefeuilles bezighoudt. LOB, passend onderwijs en doorstroom zijn haar main focus. Zij maakt zich dit jaar hard voor landelijke richtlijnen die scholen aan moeten houden bij de loopbaanoriëntatie-lessen. Daarnaast is zij samen met Nico verantwoordelijk voor het project LAKS-monitor. Dat is een tevredenheidsenquête voor middelbare scholieren, die om het jaar wordt afgenomen. Het komende jaar zal dan ook in teken staan van de voorbereidingen van de afname in 2018. Mocht je ooit een LAKS-bestuurslid loepzuiver horen zingen, dan heb je Nadia te pakken. We zijn allemaal stikjaloers op haar zangkunsten!

Philip van der Leest (16, volgend jaar 5 vwo, helemaal links)

De boomlange Philip uit Driebergen is ook een algemeen bestuurslid. Hij heeft de portefeuille maatwerk, die aankomend jaar waarschijnlijk erg groot gaat worden. Dit is best een nieuw onderwerp, maar er wordt ontzettend veel over gepraat. Misschien wordt het over twee jaar al mogelijk om (extra) vakken op een hoger of lager niveau te volgen. Daarnaast houdt Philip zich bezig met regionale en internationale samenwerkingen, met als doel dat leerlingenraden ontzettend veel van elkaar kunnen leren.

Nico Holtrop (17, volgend jaar 5 havo, helemaal rechts)

Nico is de aangewezen persoon voor de portefeuilles vmbo, en LOB- en doorstroom binnen vmbo. Hij is zelf namelijk een vmbo'er geweest, en vindt het niet zo leuk dat zij worden gezien als 'die scholieren die niets kunnen'. Nico gaat zich daarom dit jaar helemaal inzetten om dat imago op te krikken en om vmbo'ers meer te betrekken bij medezeggenschap. Als Fries zal hij erg veel moeten reizen, aangezien een enkeltje treinen naar kantoor al zo'n tweeënhalfuur is. 

Sterre Teunissen (16, volgend jaar 5 vwo, tweede van rechts)

Sterre komt uit een echte onderwijsfamilie: al haar (stief-)ouders werken in het onderwijs. Zelf loopt ze ook al een tijdje rond bij het LAKS; zo zat ze in verschillende werkgroepen en was ze lid van het actieve ledenpanel. Sterre is eigenlijk altijd enthousiast en heeft dan ook grote portefeuilles, namelijk docenten en examens. Zij zal als Miss Examens volgend jaar het hoofd van de klachtenlijn worden. Samen met mij houdt Sterre zich ook nog bezig met de communicatie, bijvoorbeeld op Facebook, de website en de scholierencongressen

Meer weten? Stel je vraag in de reacties of check laks.nl.

Gepubliceerd op 24 juni 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.