Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Tips voor de beste foodfoto's op Instagram

Tips voor de beste foodfoto's op Instagram

Je hebt de hele dag in de keuken gestaan om een prachtmaaltje klaar te maken, en nu alles af is,heb je het op drieëntachtig verschillende manieren op een bord gelegd totdat je de perfecte compositie hebt gevonden. Maar als je dan met je telefoon een paar foto's maakt, ziet het er ineens uit als het braaksel van je kat.

Herkenbaar? Niet voor Pauline van uitpaulineskeuken.nl. Daarom interviewde ik haar, en geef  je vijf tips om jouw foodie-foto's instagramwaardig te maken.

Pauline hield van kinds af aan al van koken en eten. Ze wilde altijd alles proeven en stond als klein kind al bij haar oma in de keuken. In 2010 begon ze, op initiatief van haar zus Annika, haar blog uitpaulineskeuken.nl. Daar deelt ze dagelijks recepten en food-gerelateerde blogposts met tienduizenden lezers. Ze houdt van erg simpel, lekker, maar ook mooi eten. "Als de foto niet mooi is, komt er ook geen recept van online."

Speciaal voor Scholieren.com geeft Pauline nu tips voor de beste Instagram-foodfoto's. 

Daglicht

"Het is sowieso belangrijk dat je daglicht hebt." Dus als het al 's avonds laat is, dan weet je eigenlijk al zeker dat de perfecte foto niet meer gaat lukken. Met daglicht ziet je eten er namelijk veel lekkerder uit. Heeft het koken toch een beetje langer geduurd dan je dacht? Probeer dan zoveel en zo wit mogelijk licht op je gerecht te laten schijnen, als vervanging voor de zon.

Perspectief

Een tweede ding om op te letten is de hoek waaruit je fotografeert. "Zo is een pizza van bovenaf heel mooi, maar kan je een hamburger beter van de zijkant fotograferen, dan zie je alle laagjes."  Probeer dus verschillende hoeken uit terwijl je foto's maakt. 

Nabewerken

"Ik bewerk mijn foto's altijd na. Vaak maak ik ze helderder of voeg ik meer contrast toe." Op haar telefoon gebruikt ze daarvoor de app Afterlight. "Deze kost geld, maar is dat meer dan waard." Je kan natuurlijk ook gratis apps gebruiken, of de instagram-app. Daarmee kun je wat basis dingen bewerken. Daarna kun je altijd nog besluiten een betaalde app te kopen.

Eigen stijl

Ook is het goed om een eigen stijl te ontwikkelen. "Ik hou van lichte en frisse foto's. Ik zorg voor een witte ondergrond, zodat het gerecht er echt uitspringt." Dit is natuurlijk geheel je eigen smaak, want misschien vind jij dat juist heel saai. Als je een beetje een eigen stijltje vindt, is dat vaak wel mooier, omdat je instagramfeed dan niet rommelig oogt.

Lens schoonmaken

Een handige lifehack om betere foto's te maken is de volgende. Maak iedere keer voordat je een foto gaat maken de lens schoon. Bij camera's worden lenzen vaak beschermd door een lenskapje of een klepje, maar dat is bij je telefoon vaak niet het geval. Maak hem daarom altijd even schoon, bijvoorbeeld met een stukje t-shirt of een tissue. Hierdoor voorkom je een eventuele waas over je foto en ziet je foto er nog cleaner uit.

Pauline kun je vinden op uitpaulineskeuken.nl, haar instagram, twitter of facebook, of via haar app, uitpaulineskeuken. Ook schreef ze twee kookboeken: 'Het Voedselzandloper Kookboek' en 'Uit Pauline's Keuken' kookboek.

Wij mogen het 'Uit Pauline's Keuken' kookboek weggeven. Winnen? Laat dan hieronder je gegevens achter!

Gepubliceerd op 12 februari 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

J.

J.

Er staan wat spellingsfouten in..

8 jaar geleden

Renske

Renske

ik denk dat je 'spelfouten' bedoelt. En welke bedoel je? Dan kunnen we ze aanpassen!

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.