Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De 10 uur durende hel

De 10 uur durende hel

Wintersport: ik vind het heerlijk. Even helemaal weg uit de dagelijkse sleur, de hele dag van de berg afsjezen en de hele avond spelletjes doen! Al zijn er ook een hoop nadelen... de lange wachttijden bij de lift, ski's tillen, spierpijn, maar het allerergste: de 10-uur-durende autorit erheen!

06:30 

De inpakstress is bijna weg, maar die vijf minuten rond het vertrekken zijn toch altijd spannend. Eerst de badkamer leegplunderen en daarna nog het schoenendilemma. Eigenlijk heb je alleen je skischoenen nodig. Maar toch; voor het geval we voor een gala uitgenodigd worden. Of we een bergwandeling gaan maken. Of er opeens een strand verschijnt! En dan toch nog altijd het huis in moeten rennen. "Handschoenen vergeten!!"

10:00

Goed en wel op weg, kun je nog even je internetabonnement leegtrekken. Als je de facebookupdates van de afgelopen drie jaar hebt bestudeerd, check je nog even je instagram voordat je 3G snel uit moet: de grens is bereikt! Om de tijd dan maar door te komen, probeer je vooruit te komen in Candy Crush. Maar dat kost batterij, en na een halfuurtje België komt het paniekmoment: nog maar 4 procent. Alle tassen worden leeggegooid, op zoek naar dat felbegeerde kabeltje. Om die vervolgens in je broekzak te vinden. Zucht...

11:30 

Eenmaal in Frankrijk duurt het niet lang meer voor het volgende paniekmoment: jullie moeten de Péage op, tegelijk met nog zo'n 100 andere auto's. Dat zorgt altijd voor de volgende paniekgesprekken tussen je ouders: 'Mag ik het pasje?' 'Huh?! Die had jij toch!' 'Niet dus. Geef dan maar wat contant geld.' 'Ja, dat heb ik net weggelegd!' 'Huh. Wacht. Dit is helemaal geen rij. We moeten terug!' 

13:00 

De door de TomTom berekende aankomsttijd wordt steeds eerder, tot de eerste pitstop wordt aangekondigd. Er is al een paar keer geruild, maar daar is geen tijd mee verkwist. Nu komt het er op aan: in de auto worden de rollen verdeeld: iedereen naar de wc, jij in de koffie-rij, je moeder kiest broodjes voor de lunch, je zus checkt in op de WiFi en je vader gooit de auto vol. Schoenen worden verplicht al een kilometer vantevoren aangetrokken en voordat de auto goed en wel staat vliegen jullie hem al uit. Om vervolgens alsnog pas een half uur later terug de weg op te rijden, met vier kleffe broodjes brie en al afgekoelde koffie. En een piepende TomTom: jullie lopen achter op schema!

14:30 

Na zeven uur in de auto erger je je aan alles. Maar vooral je zus die ook op de achterbank zit. Je oortjes staan al op z'n hardst, terwijl je ouders de klassieke muziek op de autoradio nog steeds elke tien minuten harder zetten. Het is nog allemaal te handelen, tot je zus met háár muziek begint mee te zingen. Met de allereerste Samson en Gert CD, welteverstaan. En natuurlijk hártstikke vals.

17:30

De aankomsttijd was ooit kwart voor vier, maar dat mag de pret niet drukken. Terwijl jullie de berg opslingeren, moet jij even achterstevoren de achterbak in duiken op zoek naar de routebeschrijving naar het appartement. Na vijf tassen doorzocht te hebben, kun je met een halfgroen gezicht weer vooruitkijken. Dan probeer je met je onderbouw-Frans te begrijpen wat er nou eigenlijk op dat papiertje staat. Drie rondjes door het dorp later verschijnt daar eindelijk júllie betonnen flatgebouw. Jullie zijn er! Nu nog alles uitpakken, inchecken, opruimen, ski's gaan huren...

Gepubliceerd op 7 februari 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.