Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Peuzelpauze: Nacho's als avondeten

Peuzelpauze: Nacho's als avondeten

Iedereen kent nacho’s uit de oven wel, waar de kaas vanaf druipt als je er eentje van de schaal pakt. Dat is bij mij thuis al jaren en favoriet voor film- of spelletjesavonden en daarom heb ik er een beetje mee geëxperimenteerd en de snack omgetoverd tot een avondmaaltijd.

Feestjesproof, want het is supersimpel fingerfood, maar ook geschikt om op te dienen als je een keer voor je ouders moet koken, want je kan er genoeg vitamientjes in kwijt!

 Moeilijkheidsgraad: **
 Bereidingstijd: ±30 minuten
 Afwas: Normaal
 Boodschappenkosten:± €10

Ingrediënten voor 4 personen

 - 1 à 2 zakken tortillachips
 - 350 gram rundergehakt (of  kidneybonen, voor de vega-  versie)
 - scheutje olijfolie (om  aanbakken van het vlees te  voorkomen)
 - een zakje burrito kruiden
 - 1 à 2 zakjes geraspte jonge kaas

Dat is de basis, maar ik gebruik ook:
- IJsbergsla
- 2 tomaten
- 1 avocado 
- klein blikje mais
- paprika
Je kan zelf kiezen of en welke groenten je toevoegt, maar zeker de sla en avocado zijn erg aan te raden!

Benodigdheden
- pan om het gehakt in te bakken of een pan om de bonen in warm te maken
- ovenschaal
- oven met grillstand

Stappenplan

  1. Bak het gehakt rul of verwarm de bonen in een pannetje. Voeg (volgens de verpakking) water toe aan de kruiden en gooi die bij het vlees of de bonen (de bonen wel eerst afgieten!). Niets aan laten branden? Dan is het moeilijkste van het gerecht al gelukt!
     
  2. Nu de rest: kies de groenten die je wilt gebruiken en was die en bereid ze: laat de mais uitlekken, schil de avocado en snijd de tomaten, paprika en avocado in stukjes. En als je niet zo lui bent als ik, en dus geen gesneden ijsbergsla hebt gekocht, snijd dan ook de ijsbergsla.
     
  3. Neem de ovenschaal en bedek de bodem met chips. Als je gehakt gebruikt, leg dat dan nu als een laagje erbovenop. Met de bonen kan je dat ook doen, of eerst door de groente mengen.
  4. Als iedereen die mee-eet alle groente lust, meng ze dan even van tevoren, zodat je zeker weet dat alles overal zit. Als je zusje bijvoorbeeld geen paprika lust, kan je een deel van de ovenschaal paprika-vrij laten, zodat iedereen van je maaltijd kan genieten.
     
  5. Gooi alle groenten boven op het gehakt, de bonen of de chips. Zorg daarbij dat het allemaal een beetje verdeeld is. Ja, dit is misschien raar, maar de sla doe je dus in de oven. En het is lekker! Echt waar!
     
  6. Als laatste steek je in de groenten, of leg je bovenop de groente, nog een laag chips. Bedek dan alles met kaas. Meer kaas is beter!
     
  7. Plaats dan de ovenschaal voor 5 minuutjes in de oven op de hoogste grillstand, zodat de kaas smelt.
     
  8. En je eten is klaar! Zet op tafel en laat iedereen pakken, of verdeel het over vier borden. 
Gepubliceerd op 16 december 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.