Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

App: Smashy Road (Wanted)

App: Smashy Road (Wanted)

Soms worden bepaalde apps enorm gehypet en dan zie je die app echt overal terug, in verschillende versies. Soms zijn het spelletjes waarvan je denkt: "Wacht, waarom?". Dat vond ik ook van Smashy Road. De naam deed me denken aan de bekende app Crossy Road en toen ik de app opende (of althans dat probeerde) werden mijn vermoedens bevestigd: dit is een kloon.

Een kloon dus. Is dat erg?

Soms is een namaakspelletje zelfs beter of leuker dan het origineel, dus het hoeft zeker niet erg te zijn. Bij Smashy Road is dat echter niet het geval. Op mijn iPad 2 crasht de app bij het opstarten en bij de game Smashy Road Wanted (een andere variant op het spel) was spelen bijna onmogelijk. 

Smashy Road en Smashy Road Wanted

Smashy Road kent twee versies. De normale versie is een spel waarbij je op een tweebaans snelweg achtervolgd wordt door de politie en door te swipen van rijbaan kan wisselen. Je moet tegelijkertijd ook nog eens een aantal obstakels zien te ontwijken. Er liggen ook coins die je kan verzamelen, om ze vervolgens in te wisselen bij een machine voor andere auto's. De meeste auto's gaan even snel, dus het is wel jammer dat er geen variatie inzit.

Bij Smashy Road Wanted wordt het scherm opgedeeld in links sturen en rechts sturen. Vervolgens moet je ook zien te ontsnappen aan de politie, maar er is sprake van een meer open world principe. Je kunt gewoon een beetje rondrijden en hopen dat je de politie kwijtraakt. Het puntensysteem werkt hetzelfde als bij Smashy Road. 

Conclusie

Nog een minpuntje: zodra de politie op je inrijdt is het spel over en krijg je meteen een mega-advertentie onder je neus gedrukt.

Ik vind het wel jammer dat er tussen de twee varianten weinig afwisseling is en het nog steeds een enorm slechte kopie is van Crossy Road. Mijn tip is dan ook om gewoon Crossy road te blijven spelen.

Wil je 'm toch proberen?

Smashy Road iOS | Android

Smashy Road Wanted iOS | Android

Gepubliceerd op 24 november 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

F.

F.

Doe is even normaal! het is het beste toy ooit!

8 jaar geleden

A.

A.

Hoe oud ben jij? .

8 jaar geleden

P.

P.

Ik zie dat mijn vorige commentaar verwijderd is.
Het is alsnog een slechte negatieve review. En als je het niet op je ipad kunt spelen dan is het misschien tijd voor een nieuwe.
Ik apprecieer deze app wel.

8 jaar geleden

M.

M.

Voor de duidelijkheid, het is niet omdat jouw iPad 2 dit spel niet meer aankan dat het een slecht spel is. En zet je internet uit dan krijg je geen advertenties meer.

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.