Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Vijf toetsweektypes

Vijf toetsweektypes

De echte pechvogels moeten er alweer aan geloven: de eerste toetsweek is in zicht. Hoe ga jij je door die enorme berg leerwerk heen slaan? Heb je je weken al in de zomervakantie ingepland, of ga je voor het nachtwerk met een grote voorraad Energy-drink? Ik verzamelde de vijf meest voorkomende toetsweektypes en hun valkuilen. Welk type ben jij?

Georganiseerde chaoot

Deze toetsweek ga jij er écht helemaal voor: je gaat overal keihard voor leren! Je maakt een planning en houdt je daar het hele weekend aan. Perfect voorbereid en alles geleerd loop je vervolgens op maandagochtend de school binnen. Terwijl de anderen elkaar nog snel overhoren loop jij alvast zelfverzekerd het toetslokaal binnen. Dat wordt een eitje! Totdat je het proefwerk voorgeschoteld krijgt. Uh, de onderwerpen van die vragen komen je helemaal niet bekend voor.. Wat blijkt: deze toets gaat niet over hoofdstuk 2, maar hoofdstuk 3. Oeps!

De dat-doe-ik-wel-even-leerling

Overdag leren? Dat is nergens voor nodig, genoeg andere dingen te doen. 's Avonds laat word je pas actief, dan is het jouw tijd om te shinen. Die schoolexamens krijg je binnen een paar uurtjes wel in je hoofd, en dan ken je de stof de volgende ochtend ook nog wel. Tot in de late uurtjes whatsapp jij je medeleerlingen wakker, zodat je vragen kan stellen. Hierdoor verschijnt iedereen de volgende ochtend met slaap in zijn ogen in het lokaal. Zelf heb je behoorlijk wat stress: "MOESTEN WE DAT ÓÓK NOG LEREN?"

'Perfecte' planner

Jij bent de enige die écht opgelet heeft tijdens de studie- en planlessen in de brugklas. Je plant je proefwerkweek helemaal precies, tot aan de juiste alinea. De planning is volledig uitvoerbaar en dat blijkt ook wanneer je de eerste dag uit je planning helemaal groen kan kleuren. Voltooid! Daarom is het tijd voor een beloning: even uitslapen de volgende dag, en een kleine Netflix-marathon moet ook kunnen. Totdat je er tijdens het avondeten achterkomt dat je nu opeens vijf uur achterloopt op je planning. Eh.. Dat plannen zit wel goed, de uitvoering bijna!

De stresskip

Je maakt een planning en houdt je daar de hele week aan. Als je het toetslokaal binnenkomt ken je dan ook alle stof, maar eenmaal binnen slaat de paniek opeens toe. 'Was 1+1 nou 2 of 3? En was mijn naam nou met ij of een ei?' Na al deze twijfels te hebben overwonnen kijk je op de klok. Shit, nog maar twintig minuten en je hebt de toets nog niet eens bekeken! Door deze tijdsdruk raak je geheel in de war; je maakt tien vragen tegelijk en rondt geen enkele af. Nu maar duimen dat je nog een voldoende scoort..

De luiaard

Voor jou is twee uur toetsen maken eigenlijk al te veel op een dag, dus als je thuis komt duik je gelijk je bed weer in. Als je je dan een paar uur later weer onder de levenden bevindt, vind je het teveel moeite om alles te leren, dus lees je een samenvatting door. Die heb je natuurlijk niet zelf geschreven, maar afgetroggeld van een van je wél hardwerkende klasgenoten. Na een uurtje leren duik je je bed weer in en hou je nog een netflixmarathon. De volgende ochtend ga je relaxed je toetslokaal binnen; Ach, een jaartje extra naar school kan toch nooit zó erg zijn.

[poll:626]

Heb je hulp nodig bij het leren voor of tijdens je toetsweek? Wij zijn je van dienst met natuurlijk onze huiswerkbak, ons videoplatform én we zijn de hele week bereikbaar op Whatsapp (+31 6 12 464 251) voor last minute hulp!

Gepubliceerd op 12 oktober 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

R.

R.

'Perfecte' planner!

8 jaar geleden

N.

N.

Oeps, ik ben toch echt een "De dat-doe-ik-wel-even-leerling" type! Gelukkig heb ik afgelopen jaar wel kunnen slagen :)

8 jaar geleden

L.

L.

Leuk geschreven! Ben bang dat ik de 'dat-doe-ik-wel-even-leerling' was op school.. Heeft uiteindelijk voor mij niet gewerkt ;-).
Succes Jasmijn!

8 jaar geleden

R.

R.

stresskip
echt een stresskip

8 jaar geleden

K.

K.

Een mix van alles! ;)

8 jaar geleden

J.

J.

Doe ik wel effe.

8 jaar geleden

J.

J.

Ik ben toch wel de luiaard. Vorig jaar had ik in één toetsweek meer onvoldoendes dan in het hele jaar. Gelukkig stond ik een 8 gemiddeld en kon ik vier drietjes wel aan. :P

8 jaar geleden

I.

I.

dat-doe-ik-wel-even-leerling, ik lees iets 1 keer door maar scoor dan wel een 9. Ik zit op het sint oelbert gymnasium

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.