Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Kuren op oefenwebsite Wrts

Kuren op oefenwebsite Wrts

Door Ivo

Misschien had je ‘t al gezien: oefenwebsite Wrts heeft haar website compleet vernieuwd. Een nieuw design, nieuwe functies maar ook veel kinderziektes. Op Facebook regent het klachten, want de website werkt nog steeds niet optimaal. Ook zijn er allemaal woordenlijsten van de aardbodem verdwenen. Tijd om even bij Wrts aan te kloppen: what’s happening?

Op Facebook gaan de klachten vooral over oude functies die missen. Zo werd de uitspraakfunctie - waarbij de woorden ook goed worden uitgesproken in een bepaalde taal – door velen gemist. Daarnaast is de meerkeuze-overhoring verdwenen en zijn er veel lijsten van gebruikers foetsie. 

Verdwenen lijsten

Vooral dat laatste schijnt een groot probleem te zijn. Zelf kan ik me nog herinneren dat het soms eeuwen kostte om een woordjeslijst helemaal in Wrts in te voeren - dat moet namelijk woordje voor woordje. Als je dan een lijst met honderden woorden hebt is het wel enorm balen als je 'm opeens niet meer kunt gebruiken.

Maar: er wordt hard aan gewerkt om alles terug te zetten. Dat vertelt Evelien ten Duis van de woordjessite. "De site is onlangs gewijzigd. De hosting van de oude site werd namelijk gestopt en dus moesten we in een korte tijd alles verhuizen. Dat probeerden we zo efficiënt mogelijk te doen: na de examens en voordat de scholen weer beginnen. Dat moment hebben we meteen gebruikt om de hele site te vernieuwen. We hebben een complete restyling gekregen, de site ziet er als nieuw uit."

Klachtenregen

Toch blijven de kritische reacties komen. Evelien: "Ze komen niet alleen via Facebook, maar er komen ook tientallen klachten per mail. Dat heb je natuurlijk altijd als er een nieuwe site gelanceerd wordt, maar het komt ook doordat een paar functies nog niet helemaal naar behoren werken op de nieuwe site. De meerkeuze-overhoring deed het bijvoorbeeld een tijd niet, en die bleek onmisbaar. De functie werd namelijk niet alleen gebruikt voor het overhoren van woordjes, maar ook door veel mensen met een bèta-studie om bijvoorbeeld biologie te overhoren. Gelukkig functioneert die overhoring intussen weer gewoon goed."

Tussen die klachtenregen zijn trouwens ook wel wat positieve reacties te vinden volgens de Wrts-woordvoerster. "Zo heb ik toevallig net een mailtje ontvangen van een jongen die zeer te spreken was over de functie waarbij je zelf de snelheid bepaalt bij antwoorden. Het antwoord verschijnt dan dus niet direct. Ook wel erg fijn om te horen."

Toekomst

Goed nieuws: de meerkeuze-overhoring is inmiddels alweer terug. Ook de andere functies die gemist worden zijn binnenkort weer op de site te vinden. "Op dit moment is onze speechserver, die voor de uitspraak bij woordjes zorgde, offline, maar ik verwacht dat die vandaag of morgen weer terugkomt.”

En de oplossing voor de verdwenen lijsten is er ook, vertelt Evelien: "Gewoon even je browser updaten, en dan kun je ze weer terugvinden." Kun je dus weer als vanouds je woordjes-skills testen. En hopelijk een mooi cijfer scoren voor je eerste schooltoetsen.

Gepubliceerd op 15 augustus 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

R.

R.

Daarom gebruik ik Teach2000! Kun je gewoon gratis downloaden op je laptop/computer:)

8 jaar geleden

P.

P.

Gelukkig zijn er nog veel meer woordjes leer programma's. Wozzol bijvoorbeeld. Daarmee leer je woordjes een stuk sneller en ook helemaal gratis en zonder dat je hoeft te vertellen waar je woont.
www.wozzol.nl

8 jaar geleden

M.

M.

Nu is alles weer (redelijk) goed geregeld, er zijn wel nog wat dingen die in de oude versie beter waren (dat vind ik persoonlijk)

8 jaar geleden

T.

T.

ik wil echt dat er woorden in arts al staan zodat ik ze niet woord voor woord hoef over te zetten. Ik ken woordjesleren en teach2000 al maar dat werkt bij mij niet als ik wil overzetten gaat het moeilijk

8 jaar geleden

E.

E.

website onbereikbaar:
We're sorry, but something went wrong.
If you are the application owner check the logs for more information.

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.