Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Jarig zonder alcohol: Alexander

Jarig zonder alcohol: Alexander

"Ik ben net zestien geworden, maar heb dat niet gevierd met pilsjes of alcohol", vertelt Alexander met een Radler 0% in z'n hand. "Ik heb gewoon taart gegeten en een colaatje gedronken. Al die drank, dat hoeft van mij niet zo!"

Eindelijk zestien! En dan? Sinds de invoering van de alcoholwet kunnen veel jongeren hun verjaardag opeens een stuk minder uitbundig vieren. Drinken ze nu gewoon een glaasje fris, of trekken ze zich niks van de wet aan? In deze reeks spreekt en fotografeert Renske scholieren over dit onderwerp.

"Ik merk dus ook niet zoveel van de alcoholwet, want ik drink helemaal geen bier of andere alcoholische drankjes. Ik drink niets omdat mijn ouders er nogal tegen zijn, maar zelf voel ik ook geen grote behoefte. Van mijn vrienden hoor ik dat ze het wel lastig vinden, omdat ze zelf niets meer kunnen halen. Mij stoort het niet zo."

 De alcoholwet zal later echt wel effect gaan hebben, denk ik. Het zal echter nog wel even duren, omdat er op maatschappelijk gebied nog veel onbegrip is voor de wet. Ik denk dat dat over tien jaar wel anders is."

Gepubliceerd op 29 januari 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

E.

E.

Helemaal mee eens.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.