Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Een weekje vrij vanwege asbest

Een weekje vrij vanwege asbest

Door Ivo

Leerlingen van de middelbare school CSG Augustinus in Groningen hebben onverwachts een weekje vrij gekregen. De school moest maandag plotseling zijn deuren sluiten omdat er voor de tweede keer in een week tijd asbest was gevonden.

Het CSG Augustinus wilde in de herfstvakantie een nieuwe vloer aanleggen, maar daarbij werd asbest ontdekt in de oude vloerdelen. Asbest is een stof die levensgevaarlijk kan zijn. Vandaar dat de asbest direct werd verwijderd, zodat alle leerlingen op de eerste maandag na de noordelijke herfstvakantie - eergisteren dus - weer naar school konden. Maar toen er een kijkje werd genomen in het nieuwe gedeelte van het gebouw, bleek ook daar asbest te zitten.

Directeur Nol Benders vertelt aan Scholieren.com dat ze geen enkel risico willen lopen. "De gezondheid van onze leerlingen staat altijd voorop. Als wij dat niet kunnen garanderen, dan zijn we genoodzaakt om dit soort maatregelen te nemen. Daarom hebben we besloten de school de komende week te sluiten."

Extra week vakantie

De leerlingen van het CSG Augustinus rouwen er niet om. Scholier Luca Bokhorst vindt het totaal niet erg dat er een extra week vrij aan zijn herfstvakantie vastgeplakt wordt. "Ik riep afgelopen vakantie al dat ze maar een extra week vrij moesten geven, en dat gebeurt nu dus ook. Heel leuk!"

Ook scholier Gino is blij dat hij net dat extra weekje rust kan pakken. "Ik keek gisteren op mijn rooster en ineens viel alles deze week uit. Daarna kwam er een brief dat de school sloot voor de rest van de week. Dus toen was ik heel blij."

Ook op social media blijkt dat de leerlingen van de school die extra week vrij niet zo erg vinden.

 

Toetsweek verplaatst

Omdat de school de hele week dicht is wordt de toetsweek ook verplaatst. Directeur Nol Benders: "Wij realiseren ons dat leerlingen misschien nog boeken in hun kluisjes hebben en dat er nog extra lessen aan de toetsstof besteed zouden worden. Daarom wordt ook de toetsweek verplaatst."

Mocht de school maandag nog niet asbestvrij zijn dan wordt er gezocht naar een tijdelijke locatie. 

Gepubliceerd op 22 oktober 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.