Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Als een ninja je schooljaar door!

Als een ninja je schooljaar door!

Door Lotte

Herinner jij je nog ons blog over de Ninja Mindset? Dat kleine zwarte boekje over hoe je slim en efficiënt kan leren en zo? Nee, ik ook niet. Tot ik mijn boekenkast opruimde en in een stoffig krochtje opeens dat boek vond. 

Blijkbaar had ik back in the days na het lezen van het artikel het boekje gekocht, maar nooit gelezen. 119 pagina's onaangeraakte ninjawijsheden, schandálig! Ik blies de stofsahara van de kaft af en las het in één ruk uit. Er stonden best toppie tips in. En die gecombineerd met de wijsheden die ik in 6,13 jaar vwo heb verzameld, leveren ze ÜBERNINJATIPS op. Doe er je voordeel mee! 

Ninja's leren 40 minuten per dag
Als jij plechtig belooft elke dag 40 minuten écht te leren, dus supergeconcentreerd en zonder afleiding, is dat voldoende. Niet bezopen veel, toch? Het zal je verbazen hoe veel je kan doen in slechts veertig minuutjes! Dus: verstop je mobieltje onder je matras, kalk 'IK BEN BEZIG, BITCHES!' op je deur, zet je eierwekker en knal door je huiswerk heen. Tip: hak de 40 minuutjes doormidden en doe twee keer twintig minuten met vijf minuten rust, want zo kak je niet in halverwege en kan je je beter concentreren.  


Ninja's hebben een gezonde geest in een gezond lichaam
Hoorde ik je denken: rot toch op met die clichézin? Begrijpelijk, maar een cliché is een cliché omdat-'ie waar is. Van de bank afkomen en bewegen helpt echt. Met leren (het maakt je kop leeg dus daarna kan je weer fris aan je sommen), met leven (idem: bye bye piekergedachten) en met je gevoel van eigenwaarde (ik ben geen lui varken!). Dus ga een stuk hardlopen, wandelen, zwemmen, tennissen, voetballen, fietsen, voor mijn part ga je fucking curlen, als je maar íets doet. Oké: Don't tap the white tile telt ook. 

Ninja's beginnen op tijd
Klinkt de avond van te voren met iets beginnen je bekend in de oren? Uitstellen tot het allerallerallerallerlaatste moment? Niet zo ninja. Uiteindelijk krijg je de boel wel af, al wordt het nachtwerk. Maar als jij je leerwerk of werkstuk uitstelt, ben je er in de hoofd nog wel de hele tijd mee bezig. En kan jij lekker op de bank hangen terwijl in je achterhoofd je wiskundesommen knagen? Ich nicht. Dus geef jezelf een schop onder je kont en begin nu! 


Ninja's nemen rust
Zorg dat je elke dag tijd neemt om bij te komen van alle prikkels. En nee, een beetje op je telefoon klungelen is niet uitrusten. Wel een goed idee: je slaapkamer benoemen tot ninja-zen-domein, waar jouw trillende mobieltje bijvoorbeeld niet mag komen en waar je écht kan chillen. En daarbij: als jij al je 40 minuten superninjaconcentratie hebt gehad en het belangrijkste voor school af hebt, heb je recht op je rust. School is leuk, maar laat je niet gek maken. 

Veel succes dit jaar! Namasté!

Gepubliceerd op 12 oktober 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

..

..

Veertig minuten per dag aan je huiswerk zitten is écht niet genoeg op het vwo als je al je huiswerk voor de volgende dag af wilt hebben.

9 jaar geleden

Lotte

Lotte

Ik zit in 6VWO en als ik in de les goed doorwerk en verder echt elke dag veertig minuten kneiterhard aan m'n werk zit, red ik het best makkelijk. Maar in het examenjaar zit veel herhaling dus ik kan me voorstellen dat dat voor andere leerjaren lastig is. Maar niet dagelijks uren en uren aan je huiswerk gaan zitten hè, tijd voor jezelf is superbelangrijk, dan maar wat minder Franse werkwoordkennis

9 jaar geleden

J.

J.

kapot gay

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.