Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Krezip bij muziekexamen vwo

Krezip bij muziekexamen vwo

Bijna 1.100 vwo'ers maakten maandagochtend het examen muziek. Terwijl de meest eindexamenkandidaten inmiddels aan het genieten zijn van hun welverdiende vakantie, moesten deze vwo'ers vragen beantwoorden over muziek van Matthijs Vermeulen en Krezip.

''Bij mij ging het eigenlijk wel lekker'' vertelt scholier Ted van Aanholt. ''Ik had meer technische termen in het examen verwacht. Er zat ook goede muziek in, zoals het nummer 'I would stay'. Ik zou de makers van dit examen dan ook een compliment willen geven, want het zat prima in elkaar.''

Iemand die minder te spreken is over het eindexamen, is vwo'er Lieve Meeuwisse. ''Ik vond het lastiger dan ik had verwacht, ik had ook eigenlijk niet zo goed geleerd.'' In tegenstelling tot Ted vond Lieve juist dat er veel meer technische termen in de toets zaten dan normaal. ''Ik heb echt geen idee of ik het goed heb gedaan vandaag.''

Daarnaast klaagt Lieve over het feit dat zij en haar klasgenoten geen eigen computer en cd kregen. De geluidsfragmenten werden klassikaal afgespeeld. Dit is verboden, laat het LAKS weten.

Met stoelen schuiven

''Ik vond het examen niet verkeerd, het was best makkelijk'', zegt Thijs van Zutphen. ''De audiofragmenten werden afgespeeld op de computer en ook met de apparatuur ging het goed. Wel vond ik het vervelend dat mensen met hun stoel gingen schuiven omdat ze klaar waren, terwijl je zelf nog muziek aan het luisteren was. Dat je denkt: hoorde die boem nou in het fragment of was het iemand in het klaslokaal?''

Bij scholierenvakbond LAKS zijn er vandaag nog niet veel klachten binnengekomen over vwo muziek. ''Het is een rustige dag'', aldus Annelotte Lutterman van de examenklachtenlijn.

Reacties op Twitter:

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 26 mei 2014
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.