Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Een fissa organiseren voor je MaS

Een fissa organiseren voor je MaS

De zomervakantie nadert en daarbij worden ook weer de maatschappelijke stages (MaS) afgesloten. Zit jij al in je verslag te verwerken hoe ge-wel-dig het was om bejaardenbillen af te vegen?

Ismay van der Klei (16) en Nina te Groen (16) deden iets heel anders voor hun stage. Zij organiseerden een geweldig lentefeest om geld op te halen voor het goede doel.

Nina staat voor Akhnaton om de gasten te ontvangenOp Facebook zie ik opeens dat ik uitgenodigd ben voor het evenement Lentekriebels in de Amsterdamse club Akhanton. Het feest dat Nina en Ismay voor hun MaS hebben georganiseerd om geld op te halen voor Make-A-Wish Nederland, een organisatie die wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult. "Het leek ons heel leuk om op die manier geld op te halen voor een goed doel", vertelt Nina.

Risky. Want wat als nou er niemand komt? "We hadden geen plan B, we waren heel optimistisch," lacht Ismay. Nina: "We waren ervan overtuigd dat we er met zijn tweeën een leuk feest van konden maken." Ook was de eigenaar van de zaal die zij gehuurd hadden heel aardig. Hij had direct vertrouwen in het plan van de twee scholieren. "Omdat hij zo enthousiast reageerde op ons idee, wisten we zeker dat we het gingen doen", aldus Nina.

Reclame

Voordat het feest kon losbarsten was er veel werk te doen. Het regelen van de geluidsapparatuur en reclame maken waren het moeilijkst volgens de twee meiden. "Mensen vergeten dit soort dingen snel, dus je moet ze er steeds aan helpen herinneren," legt Ismay uit. "Al was het maken van de poster maken niet zo lastig. Dat vonden we vooral leuk om te doen," zegt Nina.

Op de vraag wat ze allemaal geleerd hebben van hun MaS, antwoordt Ismay: "Ik denk dat we geleerd hebben hoe je moet omgaan met zoveel verantwoordelijkheden en stress. Je moet namelijk rustig blijven. Zodra je alles op een rijtje hebt gezet, heb je het overzicht weer".

Ook hebben Nina en Ismay er een goede relatie met de club aan overgehouden. "De eigenaar wil nog een keer met ons lunchen en ik denk dat hij zeker openstaat voor nog een samenwerking. Ook zijn we door school aangesproken of we misschien volgend jaar willen helpen bij het organiseren van schoolfeesten," vertelt Ismay.

Winterdip

Is dit festijn nog voor herhaling vatbaar? Nina antwoordt: "Het ligt eraan hoe druk het wordt, want het kost wel heel veel tijd om zoiets te organiseren. Ik wil het wel heel graag, al merkte ik wel dat het met school erbij heel druk werd. Dat kostte veel energie."

Ismay: "Maar ik denk niet dat we weer alles voor niets zouden doen. Als het je zoveel tijd kost, wil je ook wel iets van een beloning." 

Aan de reacties te horen komt dat eventuele vervolg gewoon. "Heel veel mensen zeiden dat het feest heel goed georganiseerd vonden", legt Nina enthousiast uit. "Alleen het probleem was dat alle dj's een beetje dezelfde stijl hadden. Daarnaast vroeg iemand ook of de tweede editie 'winterdip' zou heten, omdat ze het zo leuk vond!"Ismay met een ijsje

Tips

Tot slot heeft Ismay nog een nuttige tip voor scholieren die iets soortgelijks willen doen. "Zorg dat je zo'n evenement goed plant, en sta er voor 100 procent achter." Nina voegt toe: "Het is handig om als eerste stap te bedenken wat voor feest het wordt. Zorg er vervolgens voor dat je ongeveer twee maanden de tijd hebt om het te organiseren."

Gepubliceerd op 9 juni 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.