Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

App: meedoen met Wie is de Mol?

App: meedoen met Wie is de Mol?

Door Pim

Voor de echte mollenfans is er de komende weken op vrijdagochtend één belangrijke vraag: wie is de mol? Het gelijknamige programma heeft namelijk een nieuwe app uitgebracht, waarin je met vrienden een poule kan vormen. Wie kan de mol er zo uitpikken?

'Open samen met je vrienden de jacht op de mol!' belooft de beschrijving in de appstore. En dat kan inderdaad: via Facebook kun je inloggen en meteen één of meerdere poules aanmaken met verschillende Facebookvrienden. Zo is er voor elke groep waarmee je Wie is de Mol? bespreekt een eigen ranglijst: wie van jullie is de beste mollenjager?

De app zaaide trouwens vorige week al wat verwarring: een voorbeeldplaatje waarop alle deelnemers te zien waren zou laten zien dat Jennifer Hofman, Sofie van den Enk en Jan-Willem Roodbeen er al uitliggen. Een woordvoerder zei daarover tegen RTL Boulevard dat 'niets is wat het lijkt'. Hm, we zullen zien!

Opdrachten

Hoe werkt die app nou precies? Net als de kandidaten van het echte programma doe je opdrachten. Die zitten vrij simpel in elkaar, maar zijn helemaal niet makkelijk. De dag na elke uitzending beantwoord je ongeveer 10 vragen over de vólgende uitzending. Afgelopen week mocht je onder andere je hoofd breken over de vraag: 'Wordt de zwarte vrijstelling gevonden?' en 'Wie vormen een duo bij de eerste opdracht?' Ik heb geen idee hoe je dat zou kunnen weten, maar de wat fanatiekere volgers zullen ongetwijfeld hun hints ergens vandaan halen.

Punten scoren

Met een goed antwoord kun je natuurlijk ook punten scoren. Voor de makkelijkere vragen (aangegeven met één bolletje) krijg je 10 punten, voor de allermoeilijkste (met 3 bolletjes) krijg je er 30. Als je dus alleen de moeilijkste vragen goed hebt, stijg je alsnog sneller in je poule. Maar er is nog iets waar je veel punten mee kunt verdienen: het vanaf het begin van de serie goed voorspellen van de mol. Elke aflevering waarin jouw mol níet afvalt verdubbelt het aantal punten. Blijft je mol dus tot aflevering 10 in het spel dan krijg je maar liefst 5120 punten!

De Wie is de Mol?-app is niet heel uitgebreid, maar hij voegt zeker wat toe aan de jacht op de mol. Het maakt het nog veel spannender, nu je je voorspellingen ook echt kunt meten met die van anderen. Nu hoef je niet meer alleen maar na te praten over de vorige aflevering, je kunt ook meteen met goeie hints fantaseren over de volgende. De rollercoaster van Wie is de Mol? is weer begonnen, doe jij mee?

Gespot in: Amsterdam
Website: wieisdemol.nl
iOS: download (gratis) 
Android: download (gratis)

Gepubliceerd op 8 januari 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.