Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Cinemates zijn Jongeren van het Jaar

Cinemates zijn Jongeren van het Jaar

Door Chris

Kelvin Boerma (17) en Peter de Harder (19), beter bekend als het filmduo Cinemates, zijn vrijdagavond verkozen tot 7Days Jongeren van het Jaar 2013. Het tweetal kreeg maar liefst 40 procent van de stemmen en liet daarmee de andere genomineerden van de verkiezing ver achter zich.

De Cinemates maken korte filmpjes en vlogs, die supergoed bekeken worden op hun Youtube-kanaal. Dat ze populair zijn bleek wel tijdens de uitreiking. Op de vraag van presentator Ruud Feltkamp wie er speciaal voor de Cinemates waren gekomen, gingen tientallen handjes in de zaal de lucht in.

De Cinemates hadden een hoop fans meegenomen. Foto: Chris Heijmans

Kelvin en Peter kregen hun prijs uit handen van Scholieren.com-blogger Hidde, die vorig jaar de titel Jongere van het Jaar kreeg toebedeeld.

Naast de Cinemates waren ook zangeres Démira Jansen (16), Coen Postma (17), ELO-bouwers Tom Schoffelen (16) en Dante van der Heyden (17), producer/dj Julian Jordan (18), Nederlands jeugdkampioen judo Lisa Müllenberg (17) en acteur Nils Verkooijen (16) genomineerd. Verkooijen eindigde overigens op de tweede plaats.

Goed bezig

7Days heeft de verkiezing in het leven geroepen om te laten zien dat veel jongeren heel positief bezig zijn. "Als het over jongeren gaat, zijn de verhalen namelijk vaak negatief", vindt hoofdredacteur Lotte Stegemans van 7Days. "En dat terwijl er tal van jongeren zijn die hartstikke goed bezig zijn en knappe prestaties leveren."

Bekijk een video van de Cinemates:

Het publiek is er klaar voor. Foto: Chris Heijmans

Gepubliceerd op 14 december 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.