Ik wil de mol zijn

Ik wil de mol zijn

Door Bram

Vroeger waren programma's als Wie is de Mol, Expeditie Robinson en Fort Boyard veel leuker dan ze nu zijn. Niet omdat de spellen toen beter waren, of omdat er meer spanning in zat. Nee, het was leuker om een heel andere reden. We konden namelijk zelf nog mee doen.

Want waar wij nu een onbewoond eiland volstoppen met bekende Nederlanders tijdens Expeditie Robinson, hadden we toen nog normale Hollandse jongens en meisjes die zichzelf mentaal slopen op een idyllisch strandje. Nu maak je als onbekende Nederlander hoogstens de kans om aan het woord te komen tijdens Piets Weerbericht.

BN'er-gekte

Kijkcijfers worden namelijk steeds belangrijker in de televisiewereld. Ze hebben de perfecte oplossing gevonden voor het opkrikken van die cijfers: B-artiesten strikken als kandidaat. Vroeger hadden de kandidaten nog namen als Sandy en Wilmie, nu zien we personalities als Jan Kooijman en Zarayda Groenhart. Maar wat doen die nou eigenlijk?

Kennelijk werkt het wel: mensen herkennen hun favo B-artiest en blijven hangen, terwijl ze anders door zouden zappen. En voor de niet-zo-heel-erg-bekende Nederlander is het ook ideaal: aan het einde van het programma is hij weer 'n stukje bekender. Kijk maar naar Kees Tol. Wie 'm nog niet kende via Nick en Simon, kan nu echt niet meer om hem heen.

En ik dan?

Voor mij en vele anderen, echter, is de hoop weg. Wij moeten per se BN'ers worden om mee te kunnen doen aan Wie is de Mol. Ik kreeg nog even hoop toen de AVRO aangaf een Wie is de Mol Junior uit te willen zenden, tot ik erachter kwam dat je daarvoor tussen de twaalf en de veertien jaar oud moest zijn. Dag mogelijkheid.

Maar hé, ze zoeken toch BN'ers die niet zo heel bekend zijn? Dan kan ik me ook opgeven! Ik schrijf potverdikkeme columns voor Scholieren.com en 7Days, en er zijn minstens tien mensen die mij kennen terwijl ik hen niet ken! Eigenlijk ben ik dus ook wel 'n beetje een B-ster.

Beste AVRO, ik verwacht binnenkort een uitnodiging om mee te doen aan Fort Boyard of Wie is de Mol. Ik denk dat ik best een leuke kandidaat zou zijn.

Gepubliceerd op 7 september 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

R.

R.

Hahahah wow. Geweldige column, en hélemaal mee eens. Helaas ben ik niet eens een B-ster.. Alhoewel.. Ik heb meer followers op twitter dan dat ik zelf mensen volg, dat telt ook toch?

Maar goed, meedoen aan WIDM is echt een droom, dat lijkt me zo gaaf!

10 jaar geleden

Bram

Bram

Hoppakee, gewoon de criteria voor het zijn van een Niet-Zo-BN'er verlagen ;)

10 jaar geleden

C.

C.

Oh, you're famous baby! Haha, maar even serieus, ik snap niet waarom iedereen op een onbewoond eiland wil zitten en zichzelf uithongeren..

10 jaar geleden

Casper

Casper

Wijsheid in deze column.

10 jaar geleden

L.

L.

Heb je deze reis al eens bekeken? Hier is je mogelijkheid: http://ucdean.nl/?p=3395

10 jaar geleden

W.

W.

Facking vet. Dank.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.