Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De trends van 2013

De trends van 2013

2012 was het jaar van de gekleurde broeken, fashionblogs en de muziek van je ouders. 2012 was ook het jaar van 101-ing, een hippe hap kaneel en Draw Something. Maar wat zal 2013 ons brengen?

Jongerenblog YoungWorks voorspelde wat de trends onder jongeren zullen worden het komende jaar. Wij beoordeelden er een aantal: wordt dit werkelijkheid?

1. Bouw je eigen feestje

Deed je in 2012 voorafgaand aan een feestje niet veel meer dan indrinken, in 2013 kun je het heft in eigen hand nemen. Zo kun je bij bepaalde festivals meebouwen aan het decor, kun je zelf de muziek bepalen die de DJ zal gaan draaien en kun je zelfs stemmen over welke artiesten in de line-up zullen worden opgenomen. Aldus YoungWorks.

Klinkt erg leuk, maar de vraag is nog maar of jongeren écht gaan meebouwen aan het decor. Misschien een paar fanatiekelingen of een enthousiaste, dronken feestganger, maar ik zeker niet. Als ik al een godvermogen heb betaald voor een feestje, heb ik geen zin om ook nog de boel te moeten opbouwen.

2. Delen tot in den eeuwigheid

Deze trend vind ik een leuke, want delen zullen we. Je hoeft geen spuugdure jurk voor het gala te kopen, om hem vervolgens in de kast te laten hangen na die ene avond. Je kunt namelijk via Rent a Runway kleding voor maximaal acht dagen lenen.

Le Tote is ook zoiets: daar kun je een modeabonnement afsluiten voor 49 dollar per maand. Je ontvangt dan iedere maand een tas met kleding, zodat je er nooit hetzelfde uitziet. Bevalt de tas met kleding niet? Dan stuur je de kleding gewoon meteen terug en ontvang je een andere tas. Erg handig: je bespaart geld, hoeft niet meer in van die nauwe pashokjes te staan, én je hebt iedere maand weer iets anders aan!

3. Gewekt worden door een Canadees

In 2013 word je niet meer gewekt door je wekker, mobiel of je moeder, maar door iemand aan de andere kant van de wereld. Via de gratis app Budist kun je door een persoon aan de andere kant van de wereld (waar het misschien wel twaalf uur later is) wakker gebeld worden. Zo kom je niet te laat op school of een afspraak. Veel leuker dan het irritante gezoem van je wekker, maar helaas zonder snooze-knop. Nu maar hopen dat je geen hijger aan de telefoon krijgt...

4. Tattoo tegen borstkanker

Het recept voor babi pangang in Chinese letters op je voorhoofd laten tatoeëren? Niet meer origineel. Volgens de trendvoorspeller wordt het hip om in 2013 om met je tattoo liefdadigheidsorganisaties te steunen. Zo kun je bijvoorbeeld een stuk huid veilen en daar een tattoo op laten zetten voor het goede doel. Tijdens een aantal festivals kun je een letter laten tatoeëren waardoor je laat zien dat je bijvoorbeeld voor de rechten voor de mens staat.

Deze nieuwe trend wordt priktivism genoemd. Lijkt mij nogal bullshit, want ook zonder tattoo kun je laten zien dat je ergens voor staat. Door bijvoorbeeld geld te doneren. Daar hebben de arme kindjes in Afrika veel meer aan.

5. Say it with photo's

Statusupdates op Facebook hoeven geen ellenlange verhalen meer te zijn, tegenwoordig kun je alles zeggen met één foto. Want: een foto zegt meer dan duizend woorden. Bij YoungWorks verwachten ze dat, na Instagram, ook Pinterest enorm populair zal worden. Pinterest is een website waarmee je foto's en video's op je prikbord kunt zetten. Ik verwacht er niet zoveel van, aangezien het al jaren een trend is om foto's op je Facebook te zetten. Daar gebruikt iedereen Instagram voor, en een steeds groter wordende groep meisjes maakt gebruik van Weheartit. Pinterest bestaat al een hele tijd en komt nog steeds niet echt van de grond in Nederland. Waarom zou dat volgend jaar dan wel het geval zijn?

Wat verwacht jij van 2013? Ga jij ook een charity tattoo laten zetten, of hou je het liever bij je eigen goede voornemens?

Gepubliceerd op 1 januari 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Kim

Kim

Best grappig om de door YoungWorks voorspelde trends van 2012 terug te lezen: www.scholieren.com/blog/1877/trends-van-2012. Een aantal daarvan is zeker werkelijkheid geworden. Al vind ik het jammer dat het retro vloeken (schobbejak! kwelgeest!) niet echt door heeft gezet vorig jaar.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.