Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Vijf films voor je Franse vocabulaire

Vijf films voor je Franse vocabulaire

Door Tim

Ben jij een francofiel, of is jouw Frans nog op 't niveau van je ne sais quoi? Om je een beetje voor te bereiden op al die luistertoetsen en je Franse vocabulaire parfaitement te maken: check de volgende Franse topfilms.

Steengoeie films waar je stiekem iets van opsteekt. In deze filmrubriek maandelijks een lijst die je avonden lang -met de gordijnen dicht en de laptop open- de pan uit entertaint. Eerder al oorlogsfilms en Duitse films.

1. Amélie Poulain (2001) [IMDB-rating: 8,5]

Amélie (Audrey Tautou) is wanhopig op zoek naar de liefde. Ze is serveerster in een restaurant waar ze veel mensen tegenkomt, zo ook de verzamelaar Nino Quincampoix (Mathieu Kassovitz). Om geluk te hebben moet je je ook voor anderen in willen zetten, daar komt ze pas laat achter, met alle gevolgen van dien. Check ook de filmverslagen!

Dé Franse romantische komedie van de afgelopen 15 jaar. Steengoed gespeeld en een sterk script.

2. Taxi (1998) [IMDB-rating: 6,8]

Daniel is een ex-pizzakoerier en gaat werken als taxichauffeur is Marseille, maar rijdt gemiddeld 'iets' harder dan mag. Dat kan natuurlijk niet goed gaan en de politie pakt hem al snel op. Ze geven hem de keuze óf voor altijd z'n rijbewijs kwijt te zijn, óf de politie te helpen in een onderzoek naar een bende overvallers. Die keus is snel gemaakt, maar helpt het de politie?

Hoewel de IMBD-rating best laag is, is dit een echte (jongens)film met een goede dosis actie en humor. Taxi heeft zelfs 7 Césarnomitaties gekregen (Franse Academy Awards).


3. Oscar et la dame Rose (2009) [IMDB-rating: 6,9]

 

Dramafilm over de ongeneeslijk zieke Oscar. Hij raakt bevriend met 'pizzabezorgster' mevrouw Roze bevriend en keert zich af van zijn ouders, die niet vertellen dat hij uitbehandeld is. Met Roze heeft Oscar lange gesprekken over het leven. Mevrouw Roze bedenkt het spel om hem elke dag tien jaar ouder te laten zijn. Veel dagen heeft hij niet meer en zo is hij toch een soort van volwassen aan het eind van z'n leven. Tranentrekker.

4. Les Choristes (2004) [IMDB-rating: 7.8]

De film gaat over een jongensinternaat met voornamelijk probleemkinderen. Hoofdpersoon Clément Mathieu wordt daar als surveillant aangesteld. Als muziekleraar van huis uit richt hij een koortje op met zijn leerlingen. Die moeten er eerst niks van hebben, maar blijken uiteindelijk veel van deze benadering te leren. En hierrr de filmverslagen.

Beetje oubollige film: weinig spanning, maar wel heel mooi.

5. Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre (2002) [IMDB-rating: 6.4]

Aanleiding voor dit verhaal is een vete tussen Julius Caesar en Cleopatra. Cleopatra belooft Julius Caesar namelijk in een recordtijd een paleis te kunnen bouwen, in ruil voor de erkenning van Egyptenaren als het beste volk ter wereld. Architect Tekenis (haha!) kan dat natuurlijk niet alleen en schakelt de hulp in van tovergalliër Panoramix en metgezellen Astérix en Obélix. Check ook de filmverslagen.

Beetje crappy gemaakt, maar best vermakelijk. Zie 't als 'n soort guilty pleasure van me, maar Astérix et Obélix-films zijn toch écht leuk?

Gepubliceerd op 26 november 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

W.

W.

Ik mis the intouchables :D
awesome film: http://www.imdb.com/title/tt1675434/

11 jaar geleden

W.

W.

Ik mis the intouchables :(

11 jaar geleden

L.

L.

Les choristes is zoooo'n mooie film! Heb hem al 2 keer gezien met Frans, maar blijft leuk:) Dat ene jochie kan zo mooi zingen, echt ontroerend

11 jaar geleden

Lotte

Lotte

Hééérlijke films inderdaad! Ook Frans en très bien: Les enfants de Timpelbach, Coco avant Chanel en Intouchables inderdaad

11 jaar geleden

O.

O.

wij hebben les choristes al een keer gezien met Frans, nu zijn we Amélie Poulain aan het kijken.

11 jaar geleden

Q.

Q.

Wat nog zeker in dit lijstje ontbreekt: bienvenue chez les ch'tis en les intouchables!
Bij frans hebben wij le petit Nicolas gezien. Is misschien meer voor kinderen maar ook wel leuk en makkelijk te begrijpen

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.