Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Programma TEDxYouth bekend

Programma TEDxYouth bekend

Het programma van TEDxYouth is bekend! De line up bestaat onder andere uit jonge ondernemers, een schrijfster en 'n designer. Scholieren.com zet de highlights vast op 'n rijtje.

Wat is TEDxYouth ook alweer? Zaterdag 17 november komen er zo'n tweehonderd ambitieuze, ondernemende jongeren samen om over hun creatieve ideeën te praten. 's Ochtends zijn er TED talks, 's middags gaat iedereen aan de slag tijdens de workshops.

Jonge ondernemers

Dit jaar staan er weer 'n stel jonge creatievelingen te trappelen om hun verhaal te doen. Elk hebben ze 'n sprekersworkshop gevolgd en zo hun TED talk voorbereid. Zo praat designfanaat Paul De Medeiros over z'n passie voor ontwerpen. Hij werkt aan grafische designs en richt zich vooral op design in het onderwijs. Zo is 'ie nu bezig met het ontwerpen van de ultieme onderwijscomputer.

Ondernemer Michael Lindhout praat over het bedrijfje dat ie op z'n 17e startte: Malledieven. Hier werkt hij samen met vier andere ambitieuze jongeren. Michaels specialiteit is social media: hij adviseert bedrijven over het gebruik van social media.

Eén van de jongste sprekers is de vijftienjarige (!) Narita Derks. Ze schrijft al voor verschillende websites en wil later 'n virtueel tijdschrift oprichten voor leeftijdsgenoten.

Workshops

Tijdens het middagprogramma kan iedereen zelf aan de slag. Er zijn workshops voor de jongeren én volwassenen. Zaterdagmiddag kun je onder andere drummen, collages maken en kunstwerken bouwen. Alles draait om inspiratie en nieuwe ideeën.

Ook de volwassenen gaan aan de slag. Zij kunnen 'n workshop onderwijs of de workshop 'sociale overwaarde' volgen.

Meer weten? Check voor 't volledige workshopprogramma de website van TEDxYouth.

Gepubliceerd op 13 november 2012

REACTIES

Simon

Simon

Malledieven vind ik echt de beste naam voor een bedrijfje die ik in tijden heb gehoord.

11 jaar geleden

M.

M.

Gaaf dat je onze naam leuk vindt! Altijd goed om positieve geluiden te horen!



Ik hoop dat je a.s. zaterdag er ook bij bent of TEDxYouthams kunt volgen via de live stream!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.